Liten höstresa

10/9 lämnade vi Jönköping och Elmia för några dagar i Tyskland. Åkte med 15.30 färjan från Trelleborg till Rostock. Det var lite strul med vägarbeten kring Malmö, men vi kom i tid till hamnen. Rullade på – ganska lite fordon – och vi hade en vindstilla överfart. Anlände Rostock kl 21 och vi for ut från stan till Margrafenheide, strax norr om Rostock. Där fanns en camping med separat stellplats för 5 eur. Vaknade sedan till en strålande solig dag.

11/9 lämnade vi då Markgrafenheide efter frukost och for upp till Rügen. Allra först tittade vi in på en camping vi besökte för precis 20 år sedan, då vi var på tältsemester. Då var det fortfarande ”gamla öst” (muren hade ju bara varit borta i 2 år då) och jag må säga att det hade inte utvecklats så mycket som jag trodde. Nya hus fanns omkring men campingen var i stort behov av en totalrenovering.

Vi for istället vidare till de östra delarna av Rügen och såg oss omkring där. Mysiga stränder och vackra badhotell. Och ett mycket märkligt semesterkomplex, som står oanvänt. (Hitlers bygge Prorer Wiek) I norr hittade vi camping Drewoldke i den lilla stan Altenkrirchen. Här var det mycket fräscha servicehus. Campingtomterna var inte avgränsade utan det var träd och vegetation som avgjorde platsernas storlek. Det blev ett dopp i havet och när kl var 20 hade vi fortfarande 22.9 grader ute. Helt vindstilla och enormt med mygg…..

12/9 Vaknade av regn så vi for efter frukost mot Berlin. Vi hade sett ut en camping norr om Berlin. Men när vi kom dit sa magkänslan att vi skulle fara vidare. Så det gjorde vi. Åkte då istället till en Stellplats i Oranienbueg, men där hade magen samma språk, så vi fortsatte. Då blev det stellplats Berlin-Tegel istället. Och här sa magen ”här stannar vi”….  Terraserad stellplats som var välordnad. Vi promenerade bort till en restaurang på kvällen och åt en bit mat. som inte var så jättebra. Men vi blev i allafall mätta.

13/9 Idag förflyttar vi oss en ”kortis” och åker in till Berlin-Mitte. Stellplatsen här ligger mycket centralt och innan vi ens hinner få vår plats träffar vi Martin & Metha samt Mia & Kjell. Tillsammans far alla vi sedan på upptäcksfärd på cykel. Har en riktigt spännande dag som avslutas med husbilsprat utanför våra bilar.

14/9 Vi tar farväl av våra nyvunna vänner och ställer GPS,n på Lübben, Spreewald. Efter vägen ringer dock Kjell, de har bestämt att de hänger på ner till Lübben. Kul!! Vi checkar in på camping Spreewald-Lübben. Efter lite lunch går vi iväg till en av kanalerna och tar en stilla båttur på ett par timmar. Här finns 1000 km vattenväg varav ca 400 är farbara. Tur att vår kapten hittar vägen, för det är som att fara i en labyrint.

2 reaktioner till “Liten höstresa

  1. Härligt med en liten resa till Tyskland såhär på hösten! Vi gjorde en så lång resa i somras att nu finns det inte mycket semester kvar… Nu får det bli små korta helgturer med husbilen istället.

Kommentarer är stängda.