Smednäshelg

Helgen har vi tillbringat på Smednäsets camping. En av CaravanClubs pärlor. Vi hade sedan tidigare bestämt med goda vänner att vi skulle träffas där. Vi körde dit i regn och väderleksprognosen hade inte lovat högsommarvärme precis.

Fredagskvällen bjöd dock på både uppehållsväder och grillade mackor. Undras om jag ska skaffa mej ett eget grilljärn?

Lördagsmorgonen tittade solen fram. Då blev det ett morgondopp. Det är nog det allra mysigaste med Smednäset. Att gå ner till sjön på morgonen, innan så många har vaknat. Att få bryta vattenspegeln och dyka i. Skrämma iväg några måsar som morgontrötta ligger på bryggan. Att komma tillbaka upp till husbilen och mötas av doften av nybakta frallor och kaffe…. Kan man ha en bättre start på en lördag?!?

Lördagskvällen hade campingen ordnat en Langosfest. Det har blivit en tradition och det kommer fortfarande lika mycket folk. Kul för den som anordnar och kul för oss som deltar. Kvällen avslutades med många härliga skratt tillsammans med våra goda vänner. 
Tidigt på söndagsmorgonen, kommer ett helt vattenfall – uppifrån. Det tar dock slut så vi kan ta ett morgondopp före frukost igen. Sedan lunkar dagen på, i sin gilla gång och ”batterierna har fått ladda” lite igen.