Den vita Döden

I natt har jag lyssnat klart på ljudboken ”Den vita Döden” En deckare av Björn Hellberg Jag har lyssnat på honom tidigare och tyckt att det varit ganska bra men nu…. Nej. Nu blev det alldeles för mycket tennistermer, rabblande av tennisresultat, om kända tennisspelare och deras insatser under åren. Ingenting för mej alltså, som inte är speciellt intresserad av tennis. Det är nog en förutsättning om man ska gilla denna ljudbok. Tyvärr funkar den inte ens som sömnmedel för mej….. 


Handlingen:
Sportjournalisten Kim Stockman anlitas av en bokförläggare för att skriva en omfattande dokumentär bok om tennis. Hon kastar sig med stor entusiasm över projektet, men får snart annat att tänka på.
Sommaren 1991 blev hon uttagen till Båstad för en sammandragning för lovande tennisspelare. Så småningom blir det uppenbart för henne att någon långt i efterhand önskar tillfoga gruppen största möjliga skada. Den vita sporten förvandlas till den vita döden för de forna lägerdeltagarna, och Kim befinner sig själv i den direkta riskzonen.