Kokos-kakor


       Smarriga kokoskakor. Med och utan smält choklad.

Idag bakade jag LCHF-kakor. Och vad är det, undrar du kanske. Jo LCHF står för LowCarbHighFat. Dvs  lite kolhydrater och mycket fett i kosten. När jag håller mej till den kosten mår jag faktiskt mycket bättre. Så idag blev det baka av.

200 gr riven kokos
2 stora ägg
50-75 gr halvsmält smör
Sötningsmedel som motsvarar 1 dl socker. Jag tog knappt en tsk Stevia och det räckte gott och väl.

Blanda alltsamman mycket väl. Forma bollar på en smord plåt. Jag fick ut 17 st men då var de ganska stora.
Grädda i 175 grader i 13 minuter. Doppa gärna i 70-80% smält choklad.

Receptet på kokoskakorna har jag hämtat från http://www.markazits.com och ”Mamma äter inget vitt”

Published with Blogger-droid v1.6.5

En reaktion på ”Kokos-kakor

  1. lchf tycks många äta efter just nu, jag försöker att hålla mig efter den med men just för tillfället har det helt fallit ur min kost! innan jul var jag duktig och jag håller med om att värken blir mindre och man känner sig mkt bättre på många vis

Kommentarer inaktiverade.