Langos och Pannacotta

Till kvällsmat idag blev det langos. Bröden bakade jag med ett recept från Dr Dahlqvist bok ”Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg” 

6 ägg delade i vitor och gulor var för sig

½ tsk salt
1 msk Fiberhusk
200 gram naturell Philadelphiaost
½ tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön


Vispa äggvitorna riktigt hårda och torra (ca fem min). Fortsätt vispa äggulorna i annan bunke nästan lika länge, tills smeten blivit ljust gul och fluffig. Tillsätt ost, fiberhusk och salt i gulorna och vispa helt slätt. Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten – vispa inte, använd istället slickepott och vänd med stora rörelser. Tillsätt linfrön och bakpulver och vänd ner försiktigt.

Klicka ut 8 avlånga klickar på en bakpappersklädda plåt

Grädda i 200 grader i 15-30 min eller tills ytan blivit gyllenbrun.


Jag smälte smör och pressade i vitlök. Penslade det på bröden, omgående. Sedan lade jag på riven ost, räkor, klickar av grekisk yoghurt samt lite stebitsrom. Jag fick i mej 2 stycken och blev hur mätt som helst!Pannacottan modifierade jag lite, efter ett italienskt recept jag har. Värm upp 5 dl vispgrädde, tillsammans med en ½ vaniljstång. Det får inte koka. Lägg under tiden 5 gelantinblad i kallt vatten. När grädden är riktigt varm, ha i ett halvt kryddmått Stevia, krama ur gelantinbladen och vispa i grädden i en bunke där gelantinbladen ligger, lite i taget, så gelantinen löser sej. Häll upp i 6 glas och ställ i kylen minst 4 timmar. Ta gärna ut dem en stund innan serveringen. Mums!