Festkväll och härlig morgon

Igår kväll den 23 juni gick vi ner på stan, Platja d´Aro. Det var festligheter och man firade San Juan (Johannes Döparen) Det motsvarar våran midsommar. Festligheterna bestod av sambamusik och ett hejdundrande fyrverkeri kl 23. Det var bland det finaste jag sett och när jag trodde det var slut, fortsatte det. Det höll på i 17-18 minuter. Sedan fortsatte det att smälla. Både smällare och bomber, hela natten. Det påminde om vår sista april, eller nyårsafton. Vid midnatt skulle man doppa fötterna i havet, men varför har jag inte lyckats klura ut. Troligen är det nån symbolik med Johannes Döparens gärning, dopet. Vi strosade runt i stan tillsammans med Tobbe och Kerstin, våra nya husbilsvänner från Uppsala. När vi kom hem, framåt 01-tiden hade vi fortfarande 20 grader ute. Härligt

24 juni
Frukosten blev, av naturliga skäl, något fördröjd. Men det varma underbara vädret fortsätter. Nu drar vi ner till stranden och lunchen kommer att intas på en restauran vi såg igår kväll. Dom serverar en 3 rätters lunchmeny för 10 euro. återkommer om det var prisvärt, men det tror jag. Nu är det som sagt stranden som gäller.
Jaha ja. Helg och spanskt midsommarfirande. Naturligtvis hade man då ändrat på menyn. Nu kostade en 2-rätters 16 euro. Så det blev ingen lunch där, utan det blev en pizza istället. På ”Pizzerian på hörnet” Bagarna hade show där igår kväll. De stod ute och gräddade pizzorna och jonglerade med degen så alla förbipasserande stannade och tittade. Rätt som det var slängde en av bagarna iväg en stor deg till en kille i publiken. Han höll på att trilla omkull av förvånging. Hur som helst var pizzorna vi åt suveränt goda och placerar sej på delad andra plats på min ”godaste-pizzan-lista! ”
Jonglerande bagare