11 – 15 juni 2010

11 juni
Hej då kära Sverige. Nu styr vi kosan söderut. Mycket förväntan ligger i luften. Det rullar på bra och vi hamnar i Danmark under eftermiddagen. Ca 20 mil senare – och väldigt mycket köer och vägarbeten – är vi i Rödby. Vi behöver inte vänta på färjan till Puttgarden utan vi rullar på i princip direkt. Efter ytterligare lite väntan på vägen kommer vi fram till Heiligehafen vid 20-tiden. Då har vi bla fått stå stilla innan bron över Fehmarsund. Den var stägnd av och till på grund av hårda kastvindar. Och det blåser rejält!!! Skönt att vi ändå kommit över idag – imorgon skulle det ju blåsa än värre!! När vi parkerat på Stellplatsen i Heiligehafen äter vi middag och somnar sedan gott. Regnet och blåsten vaggar oss till sömns.

Det jag bruka titta lite extra efter när vi far iväg, är fläder. Ibland är de nästan överblommade när vi åker. I år såg vi inga alls i Danmark, trots att det växer både här och där. Vi kom ända ner söder om Hamburg, innan vi ser några fläderblommor alls.


12 juni
Sol men kallt i luften. Vi börjar med lite shoppingbesök, Penny, Lidl, Fleggaard och Calles. Sedan styr vi mot Walsrode och parkeringen vid fågelparken. Här står våra vänner från Västerås och väntar på oss, så vi får en jättetrevlig eftermiddag/kväll tillsammans med dem!

13 juni
Halvklart – perfekt åkväder. Vi far ganska tidigt och har siktet inställt på Ahrweiler i Ahrldalen. När vi kommer fram skiner solen upp och vi tar en promenad i den mysiga gamla staden, med ringmur. Lite glass slinker ner och sedan sitter vi utslagna i solstolarna. Vi hade en plats alldeles precis bredvid Ahr, men att kalla den för flod är verkligen att ta i. Det är inte mer än en mycket grund å. På sina håll inte mer än en bäck… vad jag kan se i alla fall.

14 juni
Vi följer Ahr fram till Altenahr och sedan far vi till en annan dal. Moseldalen. GPS:n är inställd på stellplatsen i Reil. Vi hittar dit utan allt för stora problem och får en kanonplats alldeles floden. Tyvärr får vi veta att Mosel är stängd för pråm-trafik just nu. Den årliga reparationen av slussarna pågår. Typiskt! Ser endast ett par pråmar vid kaj, annars…. ingenting…. jaja Mosel finns kvar ett annat år… Vi sitter iallafall ute och solar och mår hur bra som helst.

15 juni
Ytterligare en perfekt åkdag. Dvs molnig himmel. Drar iväg tidigt och stannar inte förän söder om Besancon. Här har vi tagit in på en camping, med ganska stor utvecklingspotential…. men den har gratis internet…. så därför stannar vi en natt. Sitter just nu ute i t-shirt och shorts och tycker att det ändå är ganska ok, trots solens frånvaro. Nu väntar kvällsmaten. Idag blir det färsk sparris, potatis och hollandaisesås. Och ett glas rosé.

En reaktion till “11 – 15 juni 2010

  1. Njut av solen…här hemma har vi kallt och regn idag då vi var ut och spelade mini golf med kunderna i Uppsala.Kram//Ann

Kommentarer är stängda.