Fantastiskt

Det har varit några helt fantastiska dagar under veckan som varit. Solen har värmt och att sitta ute på altanen, med en kopp kaffelatte efter jobbet är härligt. Att kunna gå ut och sätta sej – i bara T-shirten. Det trodde jag inte bara för några dar sen. Nu har allting nästan ”exploderat” i vårsolen. Tussilago lyser gult på vägrenen. Och några mil söderut står det en vitsippsbukett på min systers köksbord! I mina rabatter blommar både krokus och pärlhyacinter och några Scilla.

Tyvärr står det i almanackan att det är april och det kommer att visa sig – vädermässigt – framåt helgen och under nästa vecka. Nu pratar meteorologerna om verkligt aprilväder, med alla årstider på en och samma dag. Så nu får jag väl bara njuta av solen mycket korta stunder, då….
Men som den lilla barnramsan sade: Solen lyser stor och rund, Går i moln en liten stund, Tittar sedan fram igen – hej på dej min lille vän!