Första Europaresan

Det blev 1 maj och vi hämtade ut bilen. Hem och packa i dynor, husgeråd, sängkläder och en massa annat – både nödvändigt och ”bra-att-ha” saker. Tur att vi hade bra lastvikt på den bilen. Jag har aldrig bilat i Europa, till skillnad från maken som rest runt och tältat med sin familj för en massa år sedan. Jag hade bara chartererfarenhet. Vi var överens om att göra en liten ”provtur” i Tyskland när semestern kom. Bara sådär för att se hur det var att åka husbil utanför Sverige.
Vi hade tre veckor till vårt förfogande och färja var beställd från Varberg till Grenå.
Vi for ner genom Danmark och in i Tyskland.Utanför Schlezwig hittade vi en trevlig liten camping vi stannade på. Cyklarna lyftes av och vi trampade in i stan och tittade på vackra hus,mysiga gränder och fina blomsterarangemang. På campingen fanns det bra lekmöjligheter för tjejerna och ett litet bad. Efter någon dag rullade vi ner till Valsrode och Fågelparken som vi hört talas om. Kom ganska sent på eftermiddagen och planerade för nästa dag i parken. Det är nog nu som vi lär oss att inte hålla för hårt på planeringar och vara flexibel. För på natten börjar det nämligen regna, eller ska jag säga, vräka ner. Det kändes som om nån stått med en brandspruta och sprutade på oss. Det blev avfärd tidigt på morgonen och vi hörde enare på radion att det blev översvämningar i området.
Vi stack ner till Moseldalen i stället.Sen blev det en tur i Luxemburg, en liten bit in i Frankrike, sen tillbaka till Tyskland och Bodensjön. Nu var det ju kanonväder så helt plötsligt stod vi utanför portarna till Valsrode Wogelpark igen. Helt klart värt ett besök! Vi avslutade det hela med ett par nätter i Schlezwig igen.
Tänk vilken tur det blev – vi som bara skulle provåka lite i norra Tyskland!