Från Pissos till Étang Duris

Jag tror det finns en bagare i varje fransk by. Så klart även i Pissos. De öppnade kl 07.00 och jag var förvånad över att det var full kommers mitt i byn. Uppenbarligen är inte långfredagen en helgdag här i Frankrike. Barnen väntade på skolskjutsen, affärerna var öppna. Och vi nöjda med nybakad varm baguette och croissanter. Med dessa godsaker på frukostbordet kan det ju bara bli en bra dag 😉

Vi rullade iväg vidare norrut. Vi trodde ju att det är helg och kanske många husbilar ute. Det blev ju nästan fullt på ställplatsen i Pissos till natten. Så därför tänkte vi att vi stannar ganska tidigt. Är det fullt, kan vi köra vidare utan stress.

Men när vi kom fram var bara en husbil här. Vi har stannat på ställplats La Rigolette, Luant, strax söder om Chàteauroux. (46.7228038, 1.5727967) Det här är en gratisplats, med möjligheter till tömning och fyllning. Och 6 amp el, för en peng. Skulle tro det ryms 6-7 fordon här. En restaurang ligger också här. Men vi har kylen full, så vi äter hemma.

Vi har mest soligt, men en det fula moln sveper förbi emellanåt. Vi har sett blommande rapsfält. Vitsippor. Maskros och gullvivor. Och vägvalet var gratis motorväg/motortrafikled hela vägen. Vi har inte heller märkt nåt av bränslebrist på mackar utan överallt verkar det finnas. Vi tankade på en Intermache-mack och betalade 1.759€/lit

4 reaktioner till “Från Pissos till Étang Duris

  1. När vi ser alla vackra bilder från t ex Frankrike på sociala medier blir vi så sugna att åka lite söderut och få riktig vår medan många husbilsresenärer, precis som ni, är på väg norrut. Vi ska dock inte åka söderut förrän i slutet av augusti och nu börjar vi äntligen se spår av våre här hemma!!!

    1. Då förstår jag det börjar suga i ”res-tarmen” skönt om det börjar bli lite vårlikt hemma i alla fall. Att vänta till slutet av augusti innebär ju att ni har det bästa framför under ganska lång tid 😉

  2. Där var det somrigt och fint som vi inte har hemmavid med massor av snö:) Det är ju lite mysigt i Frankrike och många vackra platser att se och gofika har ni också 😉 Ha en fortsatt fin resa

Kommentarer är stängda.