Norrut

Nu har vi lämnat vårt spanska paradis för att köra norrut. I Sverige visar väderprognosen på ett tydligt aprilväder. Vi har nog blivit lite bortskämda de senaste åren med ganska fint vårväder tidigt på året. Hur många gånger stod man inte vid sista april-brasan och frös som sjutton, när man var ung och ute på bus?

Vi släppte på handbromsen tidig på morgonen. Med husbilen packad och klar for vi tvärs över Spanien, till Vitoria-Gasteiz Det är bra motorväg med 2-4 filer hela vägen. Solen hade vi med oss och när vi stannade på ställplatsen i Vitoria-Gasteiz. Och faktiskt fanns det en hel del platser lediga när vi kom strax före kl 17. Det blev dock fullt till natten. Göran gick till Eroski och köpte jordgubbar som vi mumsade på.

Vi sov jätteskönt i natt och det var kring +4 ute när vi vaknade så värmen fick gå igång. Efter frukost rullade vi vidare mot franska gränsen. Bra flyt, förutom en del köer närmast övergången. Hittade en mack – EasyGas – alldeles vid gränsen på spanska sidan som hade diesel för 1.479 €/lit Det var otroligt effektivt. 3 gubbar servade varsin pump och tankade åt oss.

Sedan vidare upp genom Frankrike. Vi handlade lite franska ostar och goda bakverk i Dax innan vi stannade i Pissos. Här står vi fint mitt i byn, bakom kyrkan. Ingen service och gratis. Som tack för att vi får stå här, går vi till bageriet i morgon bitti och köper mera godsaker.

8 reaktioner till “Norrut

 1. Då antar jag ni snart är hemma.
  Ha en fin påsk.
  Hälsningar från oss två, Yvonne o Lasse.

  1. Vi hoppas kunna se lite tulpaner i Nederländerna Och så måste vi ju vänta till snön smälter i Sverige 🥹 En härlig påsk till er med 🐣🐥

 2. Nu ser detäntligen ut som om minusgraderna släpper sitt grepp om vår del av Sverige och vi planerar för premiärtur med Laikan nästa vecka.
  Kör försiktigt och välkomna till förhoppningsvis ett vårligt Sverige!

 3. Raka spåret genom Spanien, förmodar att ni tog den yttre ringlinjen förbi Madrid…vilket flyt! Härliga bilder inkl resrutten. Tack för info och god fortsatt rull! 👍

Kommentarer är stängda.