Torrox

För en vecka sedan gjorde vi en liten roadtrip. Vi fick följa med våra vänner som hyrt en liten personbil. Vi var bla till Bodega Bentomiz och Cómpeta som du kunnat läsa om tidigare. Vi besökte också Torrox. Den ligger ganska precis mitt emellan Torre del Mar och Nerja.

Torrox kan man dela in i två delar, Torrox Costa som ligger nere vid havet och Torrox Pueblo som man hittar några km inåt landet.

Torrex Pueblo är en gammal fin arabisk by med smala, branta gator med vita hus som klamrar sig fast på sluttningen av berget. När man kommer till Torrox Pueblo finns det en stor gratis parkering vid infarten. Det bästa är att parkera här och promenera runt i staden i och med de smala, branta gatorna. På torget finns barer och restauranger och en byst av den arabiska krigsherren Almanzor. Han föddes i Torrox och var en viktig person i kriget som ägde rum mellan de olika kalifaten på den iberiska halvön. Mitt i staden ligger kyrkan Nuestra Senora de la Incarnacion och den byggdes ovanpå den arabiska mosken som tidigare hade legat där. Bakom torget kan man promenera runt i ”el barrio morisco” längs smala, branta, gamla gator.

Torrox Costa har många barer och restauranger, är platt och har en något mera turistisk publik. Vi åt väldigt gott på Restaurang Magon

Torrox sägs också ha Europas bästa klimat. Det beror på att floden Torrox öppnar sej mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren. Och bergen runt omkring håller de starka vindarna borta så att det inte blir för kallt. Jag tror jag läst nånstans om att medeltemperaturen är 18 grader

4 reaktioner till “Torrox

  1. Så många härliga orter det finns längs kusten. Här känns det att hösten har kommit på allvar med kylig, krispig luft och i går morse var taken omkring oss vita!
    Ha det så gott!

  2. Bra att du tipsade om stor p-plats vid pueblon. Då törs man ta husbilen dit. 😉
    Vet att det finns en vindutsatt ställplats nere vid havet. Tack för tips på utflykter i ert område…

Kommentarer är stängda.