Bodegas Bentomiz

I våras fick vi en flaska vin av våra grannar. Det var ett – i mitt tycke – gott och fylligt rödvin som passade perfekt till en värmande gryta och smakrik ost. Vinet kom från Bodegas Bentomiz som finns strax utanför Sayalonga. Det vill säga, inte så långt härifrån. Det har dock inte varit aktuellt att åka dit tidigare för det är smal och kurvig väg, så det bör vara personbil man transporterar sej med.

I veckan som var fick vi förmånen att åka just det. Bil alltså, med våra vänner. Till bla Bodegas Bentomiz. Med den lilla Seat:en klarade vi nästan bodegans uppfart. Chauffören behövde bara backa en gång, och ta om.

Vi var ganska tidiga på förmiddagen och vi hade inte bokat vårt besök så det blev vare sig vinprovning eller lunch. (Det får det bli nästa gång) Vi fick en bra genomgång av la señora, som berättade, på mycket bra engelska, om deras olika viner. Det slutade med att vi köpte oss en kartong med 3 olika viner.

Det som är lite speciellt med deras flaskor är att de har glaskorkar. Inte kork-korkar. Vad det gör för vinet eller om det påverkar kvaliteten vet jag inte. Jag tycker det är lite kul med en annorlunda grej 😉

2 reaktioner till “Bodegas Bentomiz

  1. Undra om ni är som min kvinnliga ägare, tror aldrig hon druckit ett vin hon inte gillar utan hör alltid ”detta var ju riktigt gott” 🙂
    Allt gôtt

Kommentarer är stängda.