Lördag i Marseillan-Plage

I morse var det faktiskt riktig kallt. De senaste dagarnas varma vindar har bytts till nordliga. Men solen fortsätter att skina från en klarblå himmel.

Vid lunchtid kom bloggvänner på besök. Vi har följt varandra på blogg och sociala medier i typ 10 år. Vi har varit nära att träffas men vi har inte riktigt fått till det. Förrän nu. De kom susande i personbil från sin franska by Murviel och vi hade bestämt att ta en lunch tillsammans. Och här i Marseillan-Plage är det väl nästan ett måste, med moules frites.

Tiden sprang fort iväg, så där som den gör när man har så trevligt tillsammans. Vi hade ju massor att prata om! Efter nån timme for Stina, Elisabeth och Farbror Loj tillbaka till sitt älskade Murvielhus och andra åtaganden. Vi är så glada för lunchen och konstaterar att vi ses snart igen. Det ska inte dröja typ 10 år till 😀

När vi kom hit igår eftermiddag, började jag googla på skaldjursrestauranger. Har du hängt med oss ett tag här på bloggen, kanske du vet att vi älskar fisk och skaldjur. Jag blev alldeles lycklig när jag hittade att La Ferme Marine (som vi ätit på inne i Marseillan) hade en typ filial här, på ett hotell i småbåtshamnen. Lyckades boka bord – det fanns 3 kvar! Så nu i kväll, har vi formligen frossat i skaldjur. 😍 Musslor. Snäckor i olika varianter. Sniglar. Krabba. Räkor. Languster. Kräftor. Sallader. Och ostron – de största och godaste jag någonsin ätit. Och allt är fräscht och färskt eftersom det fångats i etangen här utanför. Musslor och ostron fanns dessutom gratinerade. En helt underbar kväll om du frågar mej! Allt för 30.90€ /person Plus vin.

2 reaktioner till “Lördag i Marseillan-Plage

  1. Så trevligt att träffa bloggvänner och så moules frites på det, kan inte bli annat än lyckat!
    Vilken skaldjursbuffé! Den hade vi inte tackat nej till men undra när jag ska lära mig äta ostron och tycka det är gott??

    1. Ja det var jättetrevligt! Buffén var fantastisk och när vi åt den förra gången för några år sedan, lärde sej Göran för det finns gratinerade ostron och det blir nåt helt annat! Och smakar inte som ett rått ostron. Så har du den möjligheten, prova!

Kommentarer är stängda.