Höga berg och djupa dalar

Vi skulle ju besöka Gorges du Verdon idag hade vi tänkt. Lite fundersamma var vi allt i natt när vi vaknade av ösregn och åska. Och när vi vaknade var det en otrolig dimma. Vi satt kvar på campingen ett tag, men bestämde att lämna och köra mot gorgen för att se vad som händer. Vi hittade en avkörningsficka där vi satt och tryckte en dryg timme. Var nästan på väg att lämna stället men så klarnade det upp.

Eftersom klockan tickat så åkte vi inte så långt i Gorges du Verdon.. Och vi följde bara väg D 952 fram och tillbaka. Visst kanske det blivit ännu mera spektakulär scener längre in, men vi var nöjda. Och floden Verdon var på sina håll alldeles brun. Antagligen lervatten från nattens regn Det var inte heller speciellt djupt – bara nån dm på sina håll Och även alldeles torrlagt. Här är ett axplock från besöket, det är ju lite svårt att fota:

När vi vände söderut , valde vi vägen som gick till Grasse. Det är det Route Napoleon. Han gick krokigt, den käre Napoleon för det var rejäla avsnitt med serpentinväg. När vi väl kom ner till Medelhavet hade vi siktet inställt på Gines-halvön, utanför Hyreres. Men där var det fullt på campingarna , så vi fick fortsätta. Vi hittade en plats på camping L’Artaudois 4 étoiles au Pradet, strax öster om Toulon Här stannar vi en natt och njuter av en tropisk natt.

Inte så många mil (ca 20), men det tog hela dan

7 reaktioner till “Höga berg och djupa dalar

  1. Gorges du Verdon har länge stått på vår önskelista att besöka men vi har ännu inte kommit till de trakterna.
    Kör nu försiktigt de sista etapperna och ha det så gott!

  2. Oj, där vet i katten om jag hade fått köra för där såg det smalt ut. Men vilken härlig tur när man kör där. Troligen fick inte föraren se lika mycket trevligt som passageraren.
    Allt gôtt

  3. Hua! Vete sjutton om jag vågat åka där. Stod det någonstans hur hög bilen kunde vara för att komma under? Men vackert ändå. Vackert.

    1. Visst var det lite läskigt och på vissa ställen får man se upp (🥹) Det går ju turistbussar men jag vet inte hur höga de är. Vi såg i allafall inga skyltar om varesig höjd, mängd eller vikt-begränsningar

Kommentarer är stängda.