Setenil och Ronda

Tisdagen den 5 oktober hyrde vi en bil. Det var en något större personbil med pats för 4 vuxna och en barnstol. Vi skulle till flygplatsen för att hämta vår äldsta dotter med familj – sent på kvällen.

Göran och jag passade därför på att ta en tur till Setenil de las Bodegas och Ronda. Två städer norr om Malaga som vi hört ganska mycket om. Det första besöket blev i Setenil. Där var det slingrigt, trångt och enormt mycket folk! Och varmt. Vi körde fram och tillbaka för att leta en parkeringsplats, inte allt för långt borta. Till slut fann vi en, i infarten där vi kommit till byn.

Det var häftigt att se alla fik och restauranger under den klippa – eller bergsvägg – som finns kvar i sin natrliga form.

Sedan for vi vidare till Ronda. Även där var det ganska mycket folk, men vi hade turen att hitta en p-plats centralt. Vi knallade iväg, mot det vi trodde var rätt håll. Det visade sig att det inte var så :p Vi bytte riktining och tog google till hjälp och efter en liten stund kom vi rätt. I allalfall dit vi hade tänkt oss. Vi ville se Centro de Interpretación del Puente Nuevo.

Denna enorma bro började byggas 1751 och var färdigt 1793 Den sträcker sig över den 100 m djupa ravinen. Det finns en historia som berättar att man kastat politiska motståndare nerför stupet. Om det är sant, eller en skröna, vet jag inte. Men det låter inte alltför otroligt. I områden kring Ronda finns det lämningar av yngre stenåldern och det ska även finnas en grotta med 25 000 år gamla grottmålningar, har jag läst. Vi lade dock inte tid på att kika efter den.

Ronda var mera gemytligt och passade mej bättre. Visst fanns det mycket turister här med, men jag hade ändå en annan känsla. Kansk för att det fanns mer än bara en klippa att kika på…

Efter ett tag for vi ner till Malaga och besökte IKEA. Vi tyckte det passade bra för de hade öppet till 22. Och vi behövde ju ”slå ihjäl lite tid” tills planet med Ida och familjen skulle landa ❤

3 reaktioner till “Setenil och Ronda

 1. Ronda är en stad vi gärna skulle vilja besöka vid tillfälle! Bron där tycker vi ser så fantastisk ut och visst är det den som är förebild till bron i julaftonsfilmen om tjuren Ferdinand….
  Seriebil har vi faktiskt aldrig hört talas om.
  Så mysigt ni haft med besök av barn och barnbarn!

  1. Kul ni vill till Ronda – det rekommenderas. Ni har mycket att upptäcka när ni kommer hitåt 😀 Om bron är en förebild till Ferdinand har jag faktiskt inte en aning om, men det låter som om det mycket väl kan stämma.
   Ja – vi hade en underbar vecka ❤

 2. Ibland hamnar man på ställen som känns turistiska och det är väl så det blir när det blir något att titta.
  Mysigt att ni har haft besök ett tag.

Kommentarer är stängda.