Kustnära

Vi trivs ju väldigt bra vid våra kuster – det är ju nåt speciellt med havet! Kanske är det, det där lugnet som infinner sig när man tittar och lyssnar på vågorna. Eller så är det oändligheten. Oavsett så trivs vi nära vatten.

När vi besökte våra vänner utanför Gävle, var det svårt att komma närmare havet. Det bor helt makalöst fint, precis vid kusten. Vi övernattade hos dem och frukosten intog vi på bryggan. Kaffet smakade nog extra gott, där på bryggan, i morgonsolen.

Sedan sa vi ”hej då ” för denna gången och fortsatte mot Upplandskusten. Där hittade vi en liten fiskeby, där vi kunde stå över natten. Vi fick en underbar solnedgång. Och kunde handla färsk fisk i butiken på morgonen. Hur gott är inte det??

Natten därefter stannade vi i Lövstabruk. Ett gammalt Vallonbruk fon var i full gång på 1600-talet. Det var trevligt att strosa runt lite där.

Sedan blev det en tur till Östhammar. Även här passade vi på att hälsa på vänner, som faktiskt inte var ute på rull – vilket är ovanligt! Östhammar är en liten pärla Här strosade vi igenom en liten park med en massa skulpturer på djur. Här finns också en fantastiskt sushibar. Vi handlade där och hade oss en riktigt ”sushi-frossa” på kvällen. Tror nog att detta ställe hamnar som nummer 2, på vår top-lista för sushiställen 😀

Efter en god natts sömn, vinkade vi hej då till vännerna i Östhammar och fortsatte till Öregrund. Där vi mötte upp med våra Sandvikenvänner som var ute på rull. Det var ju inte så längesedan vi sågs, men det är alltid kul att ses! I Öregrund blåste det halv storm och det var mulet men vi fick en trevlig dag/kväll tillsammans ändå. Lite goda skaldjur och röror inköptes på ”Rökt Fisk” och stekt strömming köptes på en av restaurangerna i hamnen. Stömmingen var bra stekt och det var väldigt gott. Och skaldjuren och de övriga godsakerna smakade mycket gott på kvällen, inne i husbilen .

6 reaktioner till “Kustnära

  1. Visst är det lite speciellt att stå vid vatten och vi känner igen en del av era foton från Upplandskusten sedan vår resa förra sensommaren. Den delen av Sverige var en helt ny upplevelse för oss!
    Kul att ni träffade Pär och Linda.

  2. Vilken tur att ni anlände Gävletrakten och slippa allt regn. Nu verkar alla i hela staden ha vattentomter, fruktansvärt.
    Allt gôtt

Kommentarer är stängda.