Januari

I början av månaden fick vi introducera Moules Frites (vinkokta musslor med pommes) till våra vänner. Vi älskar ju musslor och äter det ofta. De hade aldrig testat. Nu passade vi på att bjuda på lunch på vår altan, innan de skulle resa hem till Sverige. Lite spännande var det allt innan, men som tur var gillade de också musslorna. Jag gissar att de till och med kokar själva, hemma i Sverige nu.

Sedan kom kylan. Vi hade inte så många plusgrader på morgonen och bergstopparna runtomkring oss var täckta av snö och frost. Det kom även en hagelskur här i stan så det var vitt på gatorna en tidig morgon :O Nordliga vindar och vi var inne i princip en hel vecka. Detta var nog den absolut kallaste veckan vi upplevt under våra tre vintrar härnere. Det blev så kallt, så jag stickade mej ett par handledsvärmare. Och rapporterna berättade om en halv meter snö i Madrid!

Men vintern härnere är ju inte så lång. Vi hade ungefär en vecka som var riktigt riktigt kall, sedan började det vända uppåt på termometern igen. Och vårblommorna slog ut. Det är så underbart vackert.

En dag tog vi ett snabbt besök på vårt stora köpcentrum El Ingenio. Något vi egentligen inte är så förtjusta i att göra, i dessa pandemitider. Men det var ju fortfarande rea och vi ville se vad som fanns där. Och jodå – det blev en hel del barnkläder till våra småkillar, därhemma. Och faktiskt en del till både Göran och mej också. Det är ju roligt att handla när tex jeansen kostar ungefär 75 kronor 🙂

Vi har ju också gjort allt för att stötta våra lokala näringsidkare. Att gå ut och äta en 3-rätters-lunch för 9 € känns helt ok. Och maten är otroligt god. Jag tror att Torre del Mar har lyckats få tag på de flesta av Andaluciens bästa kockar, för det finns många ställen här som serverar otroligt god mat. Inte bara favoritstället Safari Lounge Larios

Vi hade inte den så kallade perimeterkarantänen, över jul och in en bit i januari. Det innebar att vi fick korsa kommungränserna, men hålla oss inom Andalucien. Det var skönt med dessa lättnader för vi hade ärende till Ikea. Det var några möbler vi köpte när vi inredde lägenheten, som inte blev så bra. De kunde vi nu byta och köpa annat och nytt som passade bättre. Ikea var ganska folktomt, i mitten av månaden. Det är skönt, för trängsel är verkligen inget vi gillar. Och skönt att vi faktiskt fick de saker vi vill ha också, med oss hem igen. Och sån tur att vi for iväg, för veckan efter infördes perimeterkarantänen igen. Här i Spanien går alla beslut fort, så man har inte många dagar (om ens någon) på sig innan beslutet verkställs.

I onsdags, den 20 januari, hamnade vi dock i en något större lockdown. Då blev alla ”icke nödvändiga näringar” tvungna att stänga. Smittspridningen här tog fart rejält, såklart, efter jul/nyårs och Trettondagsfirandet. Även om alla offentliga firanden var minimala, så träffades väl familjen och vänner i ganska stor skala. Tyvärr… Så just nu är inga restauranger och butiker öppna, förutom de som säljer livsmedel, apotek, mackar, verkstäder och lite annat. Men vi klagar absolut inte. Värmen är tillbaka ordentligt. Vi hade +16.5 kl 6 i morse. Och strax över +20 på dagen igår. Vi får vara ute mellan kl 06-22. Vi kan handla god mat på Mercadona, Lidl etc Och många restauranger har gratis hemkörning. Och vi kan träffa vänner, men bara 2 åt gången.

Vi har ju också fått vår köksö. Vi fick ju bort väggen mellan kök och vardagsrum, i december. Och bara det blev ett jättelyft. Och nu har köksön kommit på plats. Vi beställde den hos Schmidt här i Torre del Mar. I torsdags kom ett hög med delar och i fredags kom 2 montörer och skruvade ihop allting och ställde den på plats. Vi är supernöjda!

12 reaktioner till “Januari

 1. Är det en bläckfisk som är riggad på tallriken? Är det möjligt att få en närmare bekrivning av rätten?
  Svar till ”Nyfiken” 😉
  😊 Härligt att vädret är som det ska vara igen.

  1. Ja det är bläckfisk. En stor som hänger på spett. Den är hel, stor och grillad över öppen eld. Sen tallriken med många små som är panerade och friterade. De små är hela de med. Men eftersom de är så små blir de lite knapriga. 2 mycket goda rätter 😍
   Ja ni har vi fått sommarvärme Igår var det +23 under dagen och vid 23.30 hade vi fortfarande +18.5. ❤️

   1. Tack för info om bläckfisken. Har aldrig sett en sådan variant tidigare…trots mycket matglad och lastgammal! 🤣👍

 2. Så skönt ni har det nere i värmen! Vi får vara glada åt att ljuset börjar komma tillbaka här hemma.
  Nu blev jag jättesugen på musslor. Av någon anledning äter vi aldrig det här hemma, bara när vi kommer söderut. Det får nog bli ändring på det!
  Ha det fortsatt gott!

  1. Jag förstår att ni längtar efter ljuset. Här försvinner det aldrig riktigt. Så klart du ska koka lite musslor hemma, det är ju så enkelt 👍
   Detsamma till er!

 3. Vilken blomsterprakt! Moules frites älskar vi! Äter ofta på restaurang utomlands. Lagar hemma också, men då blir det antingen med klyftpotatis och aioli eller med bröd och ost 😉

Kommentarer är stängda.