Timmar kvar

Nu är det bara timmar kvar av detta märkliga år. 2020 kommer att hamna i historieböckerna. Inte för att vi började året med att få tillträde till vår nya lägenhet i Torre del Mar, Spanien. Utan för att en covid-pandemi tvingade oss iväg hem till Sverige i full karriär, i mars månad. Denna pandemi har sedan påverkat vårt liv, mer eller mindre under resten av detta år. Ett år som många bara önskar ska ta slut eftersom det varit ett skitår. Och visst har det varit stunder av sorg, även för oss. Då våren övergick i sommar förlorade min systerdotter sin kamp emot cancern. Bara drygt 30 år och sorgen är naturligtvis obeskrivbar. Strax därefter var det skönt att tillbringa några dagar på lugna Öland med ett par goda vänner. Att bara få vara och landa i vad våren bjudit på.

Men vi har ju även haft stunder av obeskrivlig glädje. Barnbarnet Loke firade sin första födelsedag och precis en månad efter det gjorde kusinen Walter entre till detta livet. Vilka små mirakel dessa killar är ❤ Så självklart har vi besökt våra döttrar och deras familjer, för vem kan hålla sig borta från gullungarna. Vi har även haft många trevliga utestänger med både gamla och nyfunna vänner. Vädret var ju ganska ok under sommaren (Den tidiga våren var dock kylig och min känsla är att vi mest bara satt inne och höll oss undan från folk!)

Det blev en hel del utfärder med husbilen, under sommaren. Tänk så bra den är! Att ha sitt eget boende med sig. Man kan träffas ute, coronasäkrat. Vilket ord förresten. Det fanns inte i mitt vokabulär i början av året. Men det är nånting vi tagit till oss. Vi har hållit oss ”på vår kant”. Träffat folk – ja – men på ett par meters håll.

Vi hade redan tidigare bestämt att fara ner tillbaka till Torre del Mar ganska tidigt på hösten. Ett beslut vi inte alls ångrat, trots att det kändes lite vemodigt att lämna barn och barnbarn. Men. Det har varit en underbar höst. Så klart vi längtat efter våra små killar. Men som hösten och vintern har varit hemma i Sverige har vi ändå inte kunnat träffa dem, speciellt mycket. Och andra vänner? Nej eftersom vi då har varit ”tvungna” att vara inne. Då tror vi att vi suttit ganska ensamma och ”instängda”

Här nere har vi badat. Ätit gott – ute på restaurang. Eller på vår (eller vänners) altan/terass. Vi har ljuset. Vi har solen. Vi har varma dagar, även om nätterna nu har varit kyliga. På julaftonen satt vi under parasollets skugga och åt lite julmat. Vi känner oss definitivt inte begränsade av de regler som varit här under hösten. Då hade vi utegångsförbud mellan kl 22-07 samt munskydd på. Och att vi varit uppmanade eller förbjudna att lämna vår kommun för icke nödvändiga resor. Ja vaddå – Vad gör det? Vi har husbilen avställd och cyklar och promenerar i vår underbara stad, där vi har allt inom räckhåll som vi behöver. Just nu har vi utegångsförbud kl 23-06 Utom i natt. Då får vi nattsudda ända till klockan 01.30 Men vem orkar det?!? Vi får också fara omkring i hela Andalusien om vi skulle vilja. Men vi är kvar här. Och vi njuter av livet och varandra. Och facetime-stunderna med dem därhemma. ❤

Vi har fått bort vår vägg mellan köket och vardagsrummet. Vilket lyft för lägenheten det blev! Vilket space, vilken rymd. Vi är supernöjda!

I mellandagarna kom också våra vänner Annika och Mini med sin husbil. De driver bloggen /https://finallylost.com Kul att ses igen och det blev ju en hel del sällskapsspel spelade :D.

Nu har vi bara timmar kvar av detta år. Vi hoppas att Du har haft ett ok år, trots covidrestriktioner. Och vi önskar Dej det allra bästa av 2021. Var rädd om dej så hoppas jag vi ses. Nästa år

14 reaktioner till “Timmar kvar

 1. Underbart inlägg som lämnar en med eftertanke! Nog måste 2021 bli bättre även om även detta år haft sina ljusglimtar!

  1. Tack. Ja men det blir det. Och kanske det påverkar vad vi själva också gör det till. Har man lite att vara glad över kan man glädjas över mycket 🤗

 2. Tack för att jag och ägarna fått följa med er på resor under året.
  Ägarna hälsar också att det var trevligt att träffas en snabbis på Öland.
  Sist men inte minst så önskar både jag och ägarna er ett Gott slut samt ett riktigt Gott Nytt År!
  Allt gott

 3. Vilka härliga bilder! Är inte lite avis på er som kan bo där nere under de surt mörka och kalla månaderna!!! Njuuuut!!! (fast det behöver jag ju inte säga, ser ni gör det – sååå gott!!!!)
  Önskar er ett riktigt gott nytt år!!!

  1. Tack. Det är svårt att inte njuta och vara tacksam för att vi kan, vill och orkar.
   Detsamma till er 3 och 2021 blir ett bra år!! Och jag hoppas vi ses utefter vägarna 👍

 4. Javisst har det vart ett annorlunda år,ett riktigt skitår som sagt!
  Nu hoppas vi på ett mycket bättre år 2021!

  Gott Nytt År på er……Kram

 5. Lite symboliskt att riva väggen och öppna upp för 2021!
  Stort fan av öppna planlösningar, ungefär som i husbilen!😉
  God fortsättning i härliga Torre del Mar…😎🌴🌴🌴

 6. Visst har det varit både upp och ned detta märkliga år. Men vi tycker också att vi har det bra här i Spanien, framför allt så gör ljuset och solen tillvaron betydligt mer behaglig.

  Ha en fin start på det sprillans nya året!

 7. Ett riktigt Gott 2021 önskar vi er och kanske ses vi i sommarsverige. Just nu längtar vi efter ljus, det är prio ett. Sedan räknar vi snart ner till att få plocka ut husbilen igen och lite senare är det dags för flytt.
  Ha det fortsatt gott!

  1. Tack detsamma och visst vore det roligt att ses igen! Ni har ju lite spännande framför, med flytt. Kul men jobbigt 🤗 Förstår att ni längtar efter ljuset! Men snart kommer det.
   Ha ett fortsatt gott 2021 och var rädda om er

Kommentarer är stängda.