Ronneby

Nästa anhalt blev Ronneby och ställplatsen vid Ronneby Golfklubb. Här kan, även vi icke-golfare, stå för 100 kr natten eller 150 kronor om man vill ha el. (N56.189866, E15.293301) Möjlighet till tömning/fyllning och toalett samt dusch. Här fanns både nya och något äldre fordon 🙂

Det var också nära till Ronneby Brunnspark så vi tog en cykeltur dit. Anläggningen har anor från 1705 och var i slutet av 1870-talet Sveriges mest besökta kuranstalt. År 2005 blev parken utnämnd till Sveriges vackraste park och 2006 utsågs brunnsparken till Europas fjärde vackraste park i tävlingen med samma namn.

Det fanns också en hel det vackra byggnader

Vi kan verkligen rekommendera ett besök i parken, det var vackert även om tex Rosenträdgården hade blommat över. På någon av stigarna såg vi några gigantiskt stora rhododendron och jag kan tänka mej så vackra de är, vid blomningen.

13 reaktioner till “Ronneby

  1. Hela parken och skogen är underbar att vandra i tycker ägarna.
    Ska också hälsa från ägarna att inte missa wienercafet som ligger strax bortanför ställplatsen.
    Allt gott och kör försiktigt!

    1. Det var så mycket större och vackrare än jag föreställt mig. Förstår att de gillar att vandra omkring där. Oj, wienercafeet såg vi inte ens. Då har vi en ny anledning att åka tillbaka – tack för tipset!
      Allt gott till er med

Kommentarer är stängda.