Dala-Floda

Dala-Floda har vi alltid bara kört igenom. Det ligger inte riktigt till så, att det har varit läge att stanna över natten där. Men nu hade vi gott om tid, så vi gjorde det.

Dala-Floda är en liten ort i Gagnefs kommun och blev benämnd som Dalarnas Lustgård, av Carl von Linné och visst är ett fint här. Det sägs att det bodde folk här redan på 900-talet. Riktigt så gammal är inte den träbron, Kyrkobron, som går över Västerdalälven. Den var från början en flottbro, men byggdes om för biltrafik 1922. 1 personbil i taget är tillåten på bron. När man går över, knäpper och knakar det i den.

Det är en småtrevlig liten by. Vi parkerade alldeles bredvid bron, vid kyrkan. Ett stenkast ifrån finns en liten Icabutik och en Thairestaurang med mycket god mat. Och mittemot en liten turistbutik med kurbitsmålningar

2 reaktioner till “Dala-Floda

Kommentarer är stängda.