Ruta de la Tapa

Under några dagar har vi nu intagit vår lunch på några av stans tapas barer/restauranger. Under hela månaden har man här i Torre del Mar nånting som heter Ruta de la Tapa. Det är så att vi kan gå till 19 utvalda ställen och äta en tapas och en dryck för 2.50€.

På första stället vi var på fick vi också ett pass, med en karta, där alla ställen presenterar sin Tapa. När vi betalat får vi en stämpel i passet och så kan vi betygsätta tapasen på en skala 1-5. Vi som gillar nya ställen och smaker (läs god mat) tycker det här att riktigt trevligt!
Allra först besökte vi The Blue Bakery som hade ett mjukt tunt bröd med goda smaker, snyggt upplagt. En solklar 4a. Sedan gick vi till Missisippi som hade en mycket god köttfärsröra i en krustad. Tyvärr hade själva krustaden för mycket smak av vaniljkaka för att de skulle få mer än 3. Sedan gick vi till Safari Lounge Beach. En turkos smaklös sak med nån räka i. Snyggt upplagt men eftersom smakerna var i princip obefintliga så blev det en 2a.
Nästa dag gick vi till La Vendemia. Där fick vi en överstekt torr anka på en potatispuré. Såg fint ut men det hjälpte inte. Det blev en 2a. Besöket på Brujas blev lite annorlunda. Här var det mer en dessert med ost och mango och sylt. 3 poäng för den. Sedan den dagens höjdare på Indus Chef-Spice. Där åt vi en riktigt god Pakora. En klar 4a om du frågar mej. Frågar du Göran säger han 3 😊
Igår var det ganska smaklöst. En miniburgare från M&M. Inget att tillägga annat än att det blev 2 bara för att pommesen var smala och ganska krispiga. Padre Pio serverade en god varm kötträtt med gnocchi och morotspure. Om det istället varit en god potatis till och rikare i smaken, hade det blivit 4 Nu räckte det bara upp till 3.
Idag besökte vi Safari Lounge (Larios) och där fick vi en korv med väldigt mycket currysås. Mycket smakrikt och gott men för mycket sås. 4 poäng från oss. Detsamma, 4 poäng, fick Buon Gusto da Alice. Det var riktigt på tallriken, 2 runda, en med köttfärs och grönsaker och en med ost. Och 2 brödpuffar eller vad det kan kallas för. Gott! Och som sagt 4 poäng från oss.
Det allra allra bästa hittills var en den tapasen vi åt på El Convento. En liten rätt med bläckfisk och smakrik potatispure i botten. Det var ett skum ovanpå med smak av cayennepeppar och bläckfisk. Vackert smakrikt och mycket gott. Ett extra plus för oliverna vi fick i väntan på tapasen. Så kart detta blev en 5a från oss båda.

6 reaktioner till “Ruta de la Tapa

 1. Vilken kul idé att ha en riktig tapas runda. Själva har vi just avverkat en trevlig kväll med ”välkomsttapas” på en restaurang med massor med trevliga golfspelare. I morgon får klubborna vila och vi ska på utflykt västerut, men inte så långt bort som till Torre del Mar.

  1. Ja jag gillar också idén. Det blir ju ett enkelt sätt att hitta nya ställen man kanske inte hittat annars. Vad trevligt ni har det och en vilodag med utflykt är väl inte fel. Vi rullar nog om en vecka, tio dar nånting. Då hör vi av oss om vi är i närheten.
   Ha en fin tur!

 2. Vilket vinnande koncept, att gå runt, äta olika maträtter på olika restauranger.
  Känner ni annars att ni ”bor in er” och blir mer och mer hemmastadda i lägenheten?
  Allt gott och fortsätt njut av värme och god mat.

  1. Ja det passar oss perfekt, då vi kan prova olika restauranger /barer på ett enkelt sätt. Jo vi är hemmastadda här nu och vi trivs otroligt bra. Men börjar fundera lite på hemfärd. Reseförsäkringen går ut om en dryg månad..
   Tack – detsamma till er

 3. El Convento bäst enligt Er.
  Inte förvånad och jag kan bara hålla med. De har bästa tapasen i Torre.
  Yvonne.

Kommentarer är stängda.