Vitoria-Gasteiz

Ytterligare en transportdag. I regn. Igen. Bra väg från Blay och mot spanska gränsen. Men några mil innan gränsen, blir det vansinnigt tråkig väg om en väljer att köra gratisväg. Omväxlande 50 och 30 Vägbulor. Rondeller. Det kan vara värt att kosta på sig en slant och slippa detta. I en av rondellerna blev vi skuggade av en svensk carthago. De tröttnade tidigare än oss och for ut på motorvägen. Vi kom också på den vägen efter ett tag och då rullade det på bra till Vitoria-Gasteiz.

Här står vi på en gratis ställplats, med möjlighet till fyllning och tömning. N42.866939, W2.684993 Rutorna är väl uppmärkta så det blir inte 1 dm mellan bilarna (som det kan bli i bla San Sebastian) Vi står tätt, ja. Men inte äckligt tätt. När vi kom till ställplatsen stod den carthagon som skuggat oss tidigare. Kul att träffa COSare!

42 mil blev det idag och ungefär 7 timmars effektiv (hur effektivt det var med alla 30 och 50 och rondeller…..) körning

10 reaktioner till “Vitoria-Gasteiz

  1. Vi försökte hålla oss från betalvägar i Frankrike på väg från Bilbao till södra Tyskland, men efter några timmar gav vi upp och styrde ut på motorvägen. Vi hade ca 130 mil som transportsträcka och det känns som om vi hade varit kvar där än om vi skulle fortsatt mellan alla små byar med rondeller i varje vägkorsning….
    Nu måtte ni väl snart möta lite värme…

  2. Vi har också kört i regn och kyla, men hyfsat bra med gratis autobahn. Vi ville ju ner till värmen snabbt, och nu är vi här. Visserligen tog vi betalväg genom Österrike och det ska bli spännande att se vad det kostade. Nu i Italien med +20 och en strålande sol.

Kommentarer är stängda.