Fegen, via Biltema och Ullared

Vi köpte elcyklar för ganska precis 3 år sedan. Vi har varit jättenöjda med dem. Lättrampade utan el, smidiga och lätta att ta in och ut ur husbilen. Men mitt batteri har hela tiden varit sämre än Görans, eftersom det inte hållit lika länge. Nu har det helt lagt av.

Vi har pratat med Biltema om att kunna köpa batterier. Det verkar riktigt osäkert. Det såldes så väldigt många elcyklar i fjol, när det fanns elcykelbidrag, så nu har tillverkarna inte hunnit med. Har vi riktig tur kanske det kommer nya batterier i juni. Men jag gissar att vi kommer att få vänta länge på dem. Frågan är om det är svårt att få tag på ihopfällbara elcyklar överhuvudtaget 🤔

Efter besöket på Biltema i Jönköping åkte vi till Ullared. Vi hade tänkt att fara dit tillsammans med vår Elin, men det blev förhinder. Vi for själva eftersom vi hade bokat tid för synundersökning på Glasögonfabriken.

Vi kan väl säga att det finns några bågar att välja emellan 😀 Nya glasögon är fixade, så jag kommer att se bättre ut…… 🤣 Tyvärr var deras maskin för tillverkning trasig, så glasögonen kommer att skickas hem.

Förstås blev det en (två) vända inne på GeKås också för lite andra inköp. Bla hittade jag det jag ska ha på mej, när vi ska på bröllop i juni ❤️

Vi stannade denna natt inte på ställplatsen i Ullared, trots att det finns alla faciliteter för endast 100 kr/natten. Nej nu ljög jag – det finns inte el. Vi for istället till Fegen. Nu står vi istället med fin utsikt över sjön. Gratis om man inte vill ha el. Då kostar det 50 kr. Inga andra faciliteter finns.

9 reaktioner till “Fegen, via Biltema och Ullared

 1. Ni har rekat inför min resa i helgen. Min manlige ägare ska också gå till glasögonaffären, men bågar har han redan köpt så han slipper gå omkring och vela i butiken. Fegen, är det nytt med el där för det tror jag inte har funnits där då jag stått där?
  Ni verkar tyvärr inte bara ensamma om att ha drabbats av batterifel, finns en tråd om detta på HBK.

  1. Se där! Tur han har bågar redan för det fanns alldeles för mycket att välja på. Ja det finns ett elskåp här och det kostar 50 kr. Tack för tips, ska läsa den tråden!

 2. Batteri till El-cykeln sökte vi i Helsingborg ingen kunde hjälpa oss. Birgittas är köp i Albir Spanien så vi fick be vänner köpa ett där och ta med hem.. Verkar som ingen vill ta i en el-cykel de inte har sålt. Kom med bara bakhjulet en eker hade gått av ingen i Helsingborg ville hjälpa till. MEN vi har en stor cykelhandlare i Billesholm de fixar allt

 3. Tack för tipset om Fegen! Vi funderar på var vi ska stå när vi besöker Ullared nästa vecka. Kikat på bokskogarna med. Vi får se, spontanitet är ju vår starka sida 🙂 Härligt att ha löst både glasögon och bröllopskläderna. Kram!

  1. Fegen funkade hur bra som helst. Tyst och lugnt. Det är ju bra att kunna fixa mycket på kort tid. Och Ullared är alltid trevligt tycker vi
   Kram

 4. Så kul att ni gillar ställplatsen i Fegen. Välkomna åter. Själv bor jag precis på andra sidan 153an

  1. Hej Rolf, så roligt att du kikar in här hos oss. Jo ställplatsen var väldigt trevlig och jag funderade lite innan jag bestämde att skriva om den. Å ena sidan är det roligt att dela med sig av härliga tips eftersom vi tyckte det var så lugnt och trivsamt. Å andra sidan kanske det är full av fordon när vi kommer nästa gång (så vi inte får plats…), eftersom fler ”fått upp ögonen” för denna härliga lilla pärla 😉

   Du bor iallafall i en härlig liten by! Ha det så bra

Kommentarer är stängda.