Dalatur

I torsdags for vi upp till Dalarna för en långhelg. Innan vi kom till Dalarna stannade vi på Åsby kött & chark och köpte lite närproducerade köttprodukter.

Sedan anlände vi till syrran och svågern, som fyllt en massa år medan vi varit bortrest och uppvaktade honom. Vi parkerade på deras gård och fick tillgång till el. Det var riktigt skönt eftersom det var – 9.2 när M åkte till jobbet! Fy tusan så kallt!

Fredagen åkte vi sedan till Mockfjärd för att krama om Ida och Daniel. Gott att få rå om varandra några dagar.

Lyxfrukost, med nybakat bröd och alldeles färska ägg, från Maran hönorna ute i hönsgården.

Ankorna fick komma ut för ett bad och oj så de tjattrade!

Eftersom jag fyllde år i lördags åkte vi in till Borlänge och åt middag på Basta! En italiensk restaurang där jag valde pasta med snäckor och en tiramusu till dessert. Tack – så gott det var! Söndagen ägnade vi åt att planera lite, röja lite trädgård och prata. Eftermiddagen var vi sedan i Skräddarbacken och hälsade på familjen där. Oj vad Penny har blivit stor. Och hennes bröder ännu längre. Tack för fikat!

Idag, måndag har vi knallat runt på handelsområde Norra Backa och gjort en del inköp. Vi handlade däremot inte på Ica eftersom vi tycker reklamen är ganska vilseledande. 5 kaffepaket på bilden och priset. Men så står det att man får köpa 3. Vi köpte inget!

Nu åker vi hem några dagar, innan det blir dags för nya äventyr.

3 reaktioner till “Dalatur

  1. Vi är o de trakterna. Rekommenderar du köttet isf far vi dit imorgon på vår fortsatta resa.

    1. Så trevligt! Vi handlar gärna där. Naturligtvis är det dyrare än på Ica, men det är ”rätt” stycka, inga tillsatser och bra hanterat. Korvar mm har inga konserveringsmedel tex.

Kommentarer är stängda.