Premiär

I fredags hade butikskedjan Aldi premiär, här i Los Alcázares. Vi har ju sett hur de har byggt och grejat när vi varit ute på våra cykelturer. Men nu var det dags för öppningspremiär. Så efter frukost cyklade vi dit för att se hur det såg ut. För dej som inte känner till Aldi, kan jag berätta att det är som Lidl. Fast Aldi.

Det var inte nån jätteträngsel. Fräscht och fint och lite kul att se Kopparbergs Cider. Prisbilden kändes som om det är lite högre än både Lidl och Mercadona. Vi gjorde iallafall som andra daglediga – smakade på allt de bullat upp, med yoghurt och müsli, fruktspett, kaffe och en massa kex och kakor

Sedan tog vi en promenad med Mia och Hasse genom stan. Kikade på hus av mina slag, såg spännande växter i trädgårdarna. Och när vi kom bort till centrum och gågatan stannade vi för lunch på restaurang Penny Farthing Det blev en 3rätters för € 8.95 Champinjonsoppa, Fish and chip och äpplekaka i vaniljsås. Väldigt gott.

I lördags tog vi cyklarna och for åt andra hållet. Till San Javier. Platt mark och cykelväg hela vägen (nästan) Vi såg en trädgård där ovanstående buske blommade och doftade fantastiskt. Målet för vår cykeltur var Décathlon. Där köpte vi oss varsin huvtröja (min är rosa Görans grå) och lite annat smått och gott. Jag har också köpt mej det par nya gråa skor. På Lidl. Dom är jättesköna.

På lördagskvällen gick vi, Maggan och Ralf samt Mia och Hasse till Bacchus igen för att äta planka. Denna gången valde jag Laxplanka. Och det var minst lika gott som planka Black and White vi åt förra helgen.

Igår, söndag, vinkade vi hej då till Yvonne och Lorentz som rullade vidare till nya äventyr. Och vi hade vilodag. Det kan ju behövas efter ett intensivt veckoslut 😉😊

10 reaktioner till “Premiär

  1. Ja hihi Det kostar att ligga på topp. Och du förstår hur det skulle bli om eurokursen hamnar under 10 kronor igen. Då har vi nog inte råd att åka hem 😲😊
   Kramar

 1. Kul att ni kunde vara med om invigningen när ni ändå var där:) Sen kul att få fynda lite nytt är ju alltid trevligt. Kram

 2. Så intensiva veckoslut får ni inte ha, eller vet ni bara vad veckoslut är numera? 😀 Det var en riktigt fin laxplanka, kan tänka mig att ni blev mätta och belåtna.
  Njut vidare i värmen så tar jag och ägarna hand om kylan hemma i Småland.

 3. När vi hade amerikanska forskare på besök på jobbet påstod de att Aldi och Lidl är samma ägare, men kan det stämma …?

  1. Nej det stämmer inte. Det är två olika, men med liknande sortiment.

   Aldi skapades av bröderna Karl och Theo 1946. 1961 delades kedjan upp i två bolag, ett för var och en av bröderna: Aldi Nord och Aldi Süd. Anledningen var en dispyt kring försäljning av tobak, Aldi Nord sålde tobak, men det gjorde inte Aldi Süd (de har dock börjat sälja tobak senare)
   Stiftelsen Lidl Stiftung som äger Lidl kontrolleras av grundaren Dieter Schwarz med familj. Lidls historia går tillbaka till 30-talet.

 4. Jag gillar Aldi. Låter roligt att ni var med om en premiär :). Så härligt att läsa här att ni hängt med Yvonne och Lorentz! Dom lärde vi känna i Portugal förra vintern!

  1. Jag gillar också Aldi. Och YoL. Vi lärde känna dem i början av 2000-talet, då vi båda hade Dethleffs husbilar. Kul att ni också stötte ihop. Det vore väldigt kul att träffa er också!

Kommentarer är stängda.