Jul

Såklart det blev en annorlunda jul i år eftersom vi inte varit på en övervintringsresa tidigare. Det är ju väldigt annorlunda med ljuset och värmen. Hemma kan det ju vara mörkt hela dagen, så man får ha lamporna på inne. Vi försökte ändå få till lite julstämning. Jag menar, det blir ju vad man gör det till. Dagen före julafton gjorde vi därför ett litet julbord med Jansson, köttbullar, skinka och lite annat smått och gott tillsammans med våra vänner, Hasse och Maria samt deras son Henke som är på besök. Vi blev mätta och det var verkligen gott!

Vi tog en promenad vid stranden. Det grillades fisk, nån badade och det var så där allmänt trivsamt. Så där skönt som det nästan alltid är vid havet.

Naturligtvis videosamtalade vi med våra kära därhemma, så vi var med under både matlagning och annat. Det kändes faktiskt som vi var nära trots att vi inte kunde kramas. Våra döttrar firade jul med sina respektives familjer och Görans son (med sin familj) kurerade sig från sjukdom. Så även om vi varit på hemmaplan så är det inte säkert att vi träffats på julafton.

På julaftons eftermiddag skulle det vara en julkonsert med några tyska campare som spelade. Men förlåt, jag kunde bara lyssna på ett par låtar. Det var falskt, oerhört långsamt och väldigt trist. Tyvärr.

Gasolbilen kom också och körde sin runda. Han besöker campingen på tisdagar och fredagar normalt. Då kan alla som vill, byta flaskor eller köpa. Om man köper en flaska så köper han tillbaka flaskan när man åker härifrån. Det är ju bra. Fast det går inte åt så mycket gasol. Vi har ju ganska skönt om nätterna fotfarande (10-12 grader) så det är bara på morgonkvisten gasolvärmen går igång. Vi tycker om att sova svalt.

Jag fick också en julklapp av min käre make. En bred sjal som nästan såg ut som ett motiv från Skagenmålarna. Tack älskling ❤️

På kvällen var vi en del svenskar, som traditionsenligt, besökte Kinarestaurangen för en julmeny. Det var i vårt tycke ok, men inte mer. Tidigare år har det varit bra, så en hel del var besvikna. Nåja vi gick iallafall inte hem hungriga.

12 reaktioner till “Jul

 1. Nu gäller det för er att följa traditionerna där nere 😀.
  Trevligt att få fira lite jul, ni valde ju allt de viktigaste delarna på julbordet.

  Undra också om ni inte gjort om er blogg, snyggt!

  1. Man får göra så gott man kan 🙂 Visst är det mumsigt med Jansson, det gör vi nog endera dagen igen!
   Jo jag hade ju uppesittarkväll och istället för Bingolotto, så blev det lite pillande med bloggen.
   Kul att du gillar den. Tack

 2. Trevligt.
  Något du ändrat i dina inställningar för liten bild? Jag får plötsligt en jättebild i min länklista efter dina två senaste inlägg. Kolla min sida!

  1. Oj! Den var stor…. Visst har jag ändrat designen men inte inte ändrat bilderna. En gissning är att wordpress och blogspot inte är så tajta vänner med varandra. Det strular ju med kommentarer etc emellanåt. Jag ska kika om nåt här på wordpress går att ändra. Tack för att du påpekade problemet.

 3. Så trevligt att ni hade en bra julafton i värmen 😆Visst är Skype o FaceTime fantastiskt bra o hur överlevde man förr när man inte såg varandra så ofta? Kul med lite nytt på bloggen ☺️Kramar till er

 4. Blir ju lite annorlunda att fira jul i värmen, men det verkar som ni fick ett trevligt julfirande! Själva har vi tagit det jättelugnt hemma och fick faktiskt en härligt vit jul!

Kommentarer är stängda.