Det blev en ny telefon

Min telefon har krånglat lite av och till. Den har hängt sig. Framförallt kameran. Det har behövts en omstart och det har tagit tid. Då har motivet för länge sen försvunnit (om jag skulle ta en bild) Eller maten kallnat….. Jag har gillat bilderna, det har varit bra kvalitet, de jag tagit med mobilen. Så jag har gått och gruvat mej för att behöva köpa en ny. Det är ju lite pill med det. Och så har storleken varit bra – läs liten. Nuförtiden är ju telefonerna stora, som mindre plattor…. Nåja efter en hel del velande så slog jag till på en ny. Jag menar, det är ju för knasigt om mobilen lägger av när jag är bortrest. Då blir det ju panik. Så därför bäst att förekomma en mindre katastrof. Denna gång blev det en Huawei p20 lite och jag känner mej riktigt nöjd med den. Den ligger bra i handen, är inte gigantiskt stor och så är den blå 😉 Hyfsade bilder blev det också, även om jag inte hunnit ta så många än. dav1538126782302

24 reaktioner till “Det blev en ny telefon

 1. Grattis till ett säkerligen bra val av telefon. Samma som min manlige ägares mamma har och hon är verkligen supernöjd.
  Kan tänka mig frustrationen när ett fint fototillfälle finns, och kameran krånglar.

 2. Grattis och bilderna blev ju super! Tråkigt när man måste köpa nytt, Jag använder både telefonens kamera och en Panasonic. 😀

  1. Tack, ja jag är nöjd 🙂 Jag har en Nikon systemkamera men den är så tung att släpa runt på. Har en Canon, en liten en också. Men mobilen är ju alltid med…. 😃

 3. Hej !
  Som jag ser ska ni vara ute med husbil många månader.
  Vi åker idag & tänkte vara borta till april, vi
  tänkte vara några veckor i Sverige & hälsa på.
  Nu undrar jag hur ni gör med mobilabonnemang, fick höra att det är 3 månaders gräns när man är utomlands.
  Det verkar vara tjorvigt, hur gör ni ?

  1. Hej. Kul att se dej här Marina. Vi har en med Telia och en med Tele2 samt ett simkort som inte är aktiverat som vi kan dra igång efter nån månad om det behövs. Det är en 4 månaders rekommendation från EU, som du tänker på. Telefonbolagen får – om dom vill – kontrollera användningen och begränsa surf/telefoni efter 4 månader. Många telefonbolag tolkar detta ”hårt”, andra gör det inte. Telia har tex inte den begränsningen på ”fri surf Sociala medier” där jag vid en kontakt med Telia är lovad att detta ska fungera under 6 månader. Alternativet är väl att vi får göra som förr i tiden och köpa ett kort i det land vi besöker.
   Ha en jättefin resa Och vem vet – kanske vi ses

   1. Tack för svaret.
    Pratade med en kille på Telia som sa att jag skulle beställa ett nytt sim-kort & be någon aktivera det i Sverige, sen skicka det till oss. Verkar krångligt…
    Det är mest att vi måste betala räkningar som oroar.
    Vi har bott i Kiruna flyttat till sambos födelseort Vettasjärvi.
    Köpt husbil LMC Jubile 2015 som vi nu reser med
    Tänkte åka till Kroatien, Italien, Spanien & Portugal.
    Hoppas vi ses.
    Marina & Bror

 4. Jag har oxå gjort en telefoninvestering. Men gick ju på samma bana jag startade för några år sen. Så slog till med en XS Max faktiskt. Är så himla nöjd med bilderna! Mindre tid för redigering – det är bra. Fina bilder ser jag du kan göra med din nya med. Kram

  1. Och så fick R din gamla 😉 Det är verkligen ett ”flaggskepp” du investerat i och förhoppningsvis kommer den att hålla betydlig längre än min, om det stämmer att man får det man betalar för :p
   Kul med enkel redigering – det ska vara enkelt!
   Kram

 5. Visst är mobilerna bra att fota med idag, om man tar hänsyn till ljuset från rätt håll. Ändå undviker jag mobilen, för att istället fota med min systemkamera. Den, datorn och Birgitta är det värdefullaste jag har, fast i omvänd ordning.

  1. Det är ju suveränt att man kan välja manuella bländarinställningar etc i telefonen. Då behövs väldigt sällan systemkameran. Ja den prioriteringen är nog bästa att ha 😀

 6. Tycker också att det är irriterande när telefonen och andra apparater börjar krångla. Brukar försöka hitta orsaken själv ett tag men det slutar oftast med att jag måste ha hjälp.

  1. Visst är det bra när tekniken fungerar! Skönt att höra att fler än jag ber om hjälp. Kameran är det dock lite svårt att mecka med tycker jag, så denna gång försökte jag inte ens.

 7. Jag har också en Nikon systemkamera, men tycker den är tung att bära med. Jag tar nästan inga bilder med telefonen, fast jag skulle kunna göra det, den är ju alltid med. Skall testa den när det är dags att ta bilder…….

 8. En mobiltelefon med bra kamera är ett måste, trots jag fotar med mina 2 kameror på våra resor. Mobilen är ju alltid med som du sa och det är ju bra:-) Kramar till er

  1. Nackdelen med annan kamera tycker jag är att det inte går att publicera på olika medier, från kameran (iallafall inte på den modellen vi har) Jag är nog för lat 😉 men jag är nöjd med det jag gör och det är huvudsaken 😀
   Kram till er båda

 9. Vi tänkte också byta Bengts telefon innan vi for, men det skulle ta alltför många dagar innan vi kunde få den. Nu får vi vänta till jul. Problemet är att hans minne, dvs telefonminnet, är för litet för mig o alla de bilder jag vill ta. Hela tiden blir vi påminda om att nu är det fullt igen.
  Det är ju behändigare med en telefon i fickan än en padda under armen så jag väntar på julen, haha

  1. Vilken tur att det är telefonens minne och inte Bengts som har sina begränsningar hihi. Ja då längtar ni redan efter jultomten förstår jag 🎅

 10. Mobilen är viktig, så det gäller att köpa ny innan den gamla lägger av. Visst får man träna med kameran innan man kan den, men jag tycker dina bilder va bra! Ha dé bra på resan!

 11. Köpte en ny förra hösten,en IPhone 8 Plus och är jättenöjda med den!
  Fina bilder har du ju fått på din nya med!

  Ha det gott fr Rhodos/Kram

Kommentarer är stängda.