Elmia – så blev det 

Under fem dagar samlades aktörerna i branschen för att visa 2019 års nyheter på Elmia iJönköping. Intresset för det mobila livet är fortsatt stort och husvagnarna förväntas öka sin försäljning under kommande år. Nästa år stiger husvagnsförsäljningen i Sverige, det visar en färsk branschundersökning* som Elmia Husvagn Husbil låtit göra. Enligt branschens återförsäljare vänder husvagnarna upp 2019 med 1,8%.

DSC_0348 (1)

När branschen får sia om framtiden utkristalliseras några tydliga tekniktrender: Lättare fordon, utvecklad batteriteknik och mer digital teknik i husvagnarna och husbilarna är att vänta.

DSC_0364 (1)

Liksom tidigare år var det fullbokat på den populära mässcampingen där omkring 7000 personer bodde. Trots valåret besöktes mässan av 34 502 besökare i år. I fjol besöktes mässan av 36 275 besökare och 2016 var det 36 517 besökare, så det har gått nedåt de senaste åren.

Vi pratade med någon försäljare som menade att det var försäljningsrekord i år. Men någon annan såg en trend i att besökarna kikar mycket på mässan och uppsöker sedan ”sin” handlare för ett ev avslut av affären. Oavsett så är det väldigt många fordon som rullar på våra vägar.

Nästa år går mässan av stapeln den  11–15 september

Pressmeddelandet i sin helhet kan du läsa här. Stort intresse för det mobila livet | Husvagn Husbil

14 reaktioner till “Elmia – så blev det 

 1. Undra vad tappet av besökare beror på?
  Samma mässuppslag, mättad marknad just nu, nya skatten på husbilar.
  Spännande att se om det kommer någon utvärdering.

  1. Jag gissar bara, men det var valdag och jag tror en del är både mätta och tror att skatten blir dyr. Men jag håller med dej – en analys vore mycket intressant!

 2. Visst märktes det på lördagen att det var färre besökare. I år kunde man ju tom komma in i HB’n. Det känns som att det blir mer och mer en camping träff istället för mässa.
  Vi försökte hitta er på lörda’n men gick troligen om varandra, så nu får vi ses efter er härliga vinterresa istället! Ha en skön tur och kör försiktigt!!

  1. Aj då – ja vi kikade efter er också, men det var ju ändå några människor att gå runt… Visst märktes det att det var färre, även på lördagen. Och söndagen var det ju ”nästan tomt” :p
   Ja det får vi göra! Och tack, vi ska både ha det skönt och köra förståndigt 😀

 3. Det har säkert varit trevliga dagar för er där vid Elmia. Hade det inte varit så långt bort hade vi också varit där. Men tack för all info här på bloggen 🙂 Kram

Kommentarer är stängda.