Liner for two

Flera husbilar har anammat konceptet med en rundsittgrupp längst bak i bilen istället för sängar. Sängarna är istället placerade ovanför förarhytten. Vi såg en variant i fjol, då Frankia visade sin. Så när Carthago aviserade att de kommer med samma planlösning blev vi fulla av förväntan. Jag har nu känt och klämt på den och känner att detta blir inte en bil vi kommer att köpa.

När vi kommer in i bilen möts vi av ett härligt kök. Rymligt och man har väldigt bra kontakt med familj / gäster som sitter i vardagsrummet bak i bilen. En stor härlig Q-soffa med eldriven divan så jag kan halvligga och se på tv. Men så vänder jag mej om och nu tar det liksom lite stopp för mej. Dusch och toalett direkt bakom förarhytten gör att den bli helt avskiljd från resten av bilen.

Och när jag sedan fäller ner sängen blir det go’natt. Skjutdörrar i trä täcker för delen under sängen och jag tänker ”husbilen Nordic”

Det känns kompakt och lite klumpigt. Kanske helt ok för den som vill stå på säsong med sin husbil, men jag som vill vakna med nya vyer kommer att tycka det blir för jobbigt med säng upp och ner och dra för och ifrån varje dag. Jag behåller allt den bil jag har!

10 reaktioner till “Liner for two

 1. Jag tyckte oxå att Frankias 840Plus var väldigt lockande först. Men nej, det är inte för oss heller, som gärna rullar och ser förarhytten som en del av boendet. Men samtidigt otroligt roligt att det kommer lite nya layoutvarianter, för det kommer säkert inspirera till bättre lösningar framöver. Kanske när det ör dags för oss att byta bil. Glad i vår Frankia GD!

  1. Det har ju inte hänt så mycket innovativt på många många år så visst är det kul att det händer nåt. Sen beror det ju på hur det säljs, om det blir vidareutveckling av lösningen. Vi gillar också eran Frankieboy 😀

 2. Sittgruppen är lockande på bilden. Förstår jag rätt att sängen vilar på någon sorts bänkskiva, ser ut som bänkskivor, vilket man då måste plocka bort sakerna från? Hur lång är den?
  Våran första husbil var helintregrad Burstner m säng fram. Tyckte inte om att sova där då det känns som man visar alla att det är sovdags. Bara en känsla hos mig🤭
  Kram

 3. Nej, just dessa bilar är nog inget för mina ägare heller. Men en trevlig sittgrupp som dock inte väger upp det andra.
  Tack för pratstunden igår, trevligt att ha ett ansikte på er också även om det var i ”skummet”

 4. Intressant att denna lösning blir vanlig! Kan se trevligt ut men, nej, det är nog inget för oss. Hälsningar från husbilen (på väg mot Elmia) 🙂

 5. Jag personligen gillar inte liner for two. Tycker att man ändå bara är 2 så varför ska man ha så stor soffa för att sitta i vart sitt hörn? 😉 Nä då är Carthagon våran den bästa i alla lägen:)

Kommentarer är stängda.