Norrfällsviken, Mannaminne och Humlegårdsstrand

I söndags var det tänkt att vi skulle åka upp på Skuleberget, men si då regnade det! Välkommet måste jag säga. Men vi hängde inte läpp för det. Vi for till Norrfällsviken och tog in på campingen där. Campingen var i en tallskog, men massor av rötter och sand. Platserna blev naturligt avgränsade i och med tallarna. Servicehusen ok men inte mer. Vi fick börja med att knuffa bort grannens husbil som hade fastnat i sanden. Sedan kikade vi runt lite och satt mest inne, då det kom lite regnskurar av och till.

På söndagskvällen var vi några som gick tillsammans på Fiskafängets restaurang och  jag åt en riktigt god Fish’n chips.

Efter frukost på måndagen så gjorde vi ett stopp på Mannaminne.

Här fanns nog precis allt att titta på. För dem som har anknytning till byarna runtomkring är det säkert riktigt trevligt, då det står på föremålet vart det kommer ifrån. Jag var dock inte så imponerad. Ett stopp vid höga kustenbron gjorde vi då vi passerade. Vilket byggnadsverk!

Framåt kvällen anlände vi till svåger och svägerska i Humlegårdsstrand, Söderhamn. Mat, prat och en trevlig stund innan det blev sängdax.

21 reaktioner till “Norrfällsviken, Mannaminne och Humlegårdsstrand

 1. Vad härligt att få regn. Efter förra sommaren trodde aldrig ägarna att de skulle säga så. Ägarna kan tycka det är gott att sitta inne och höra det smattra på mitt tak.

 2. Ni har i alla fall haft tur med vädret. Den resan som ni gjort i år, kan bjuda på alla typer av väderlek. Sist vi körde Höga Kusten bron blåste det 18 msk. Vägbanan var rena isgatan och bilen gled i sidled av den hårda vinden.
  Kram

 3. Visst är det fint vid höga kusten. Vi tog in på campingen där också för ett bra tag sedan, men det är nog omgjort sedan dess. Vacker solnedgång. Kramar till er

  1. Ja det är verkligen fin natur men jag var inte så imponerad av campingen, det behövs en uppfräschning tycker jag. Tack 😃
   Kramar till er med

 4. Vad härligt med lite regn! Trots att vi hade regn en kväll för nån vecka sen, längtar jag redan efter nästa regnskur. De två senaste dagarna här i Tyskland har varit olidligt varma med 35 grader i skuggan..
  Ni ser ut att ha det fint på Höga Kusten. Nästa år är planen att det ska bli norrut på oss, sparar inlägget som inspiration.

  1. Lite regn lättar ju lite åtminstone för en stund. Oj då har ni haft varmt så det räcker! Ja vi har verkligen haft en fin tur! Lycka till med nästa års planering

 5. Till norrfällsviken har vi cyklat från ställplatsen med is-friskt vatten 😉
  Det är nog den västa cykeltur vi gjort…två km uppför o nedför o sen uppför i 30 svenska grader 😳😅

 6. Härligt att få regn! Se om det blir något i helgen här i Helsingborg.
  Ni upplever och ser er omkring i vårt avlånga land. Men har ni provar surströmming nu?

  1. Lite (mycket) regn behövs och det ser ju ganska lovande ut till helgen. Vi har upplevt väldigt mycket hittills men ingen surströmming. Årets var inte riktigt klart och överjästa är inte så jättegott. Så vi får vänta till slutet av augusti

 7. Så härligt det låter med regn! Här i Danmark är vi blöta av svett och det blir väl inte bättre när vi tar oss över sundet. Finns mycket vackert att titta på uppe i norr! Ha en bra resa!!

 8. Vi besökte Mannaminne för några år sedan och fastnade för spårvagnarna, tänk Göteborg uppe i Norrland. Annars väntar vi på mera regn i Göteborg men det verkar ligga långt ut i havsbandet.
  Ha en fortsatt bra resa!

 9. Hej
  Fin resa ni gör i norra Sverige. Vi har också kört där i flera omgångar. Nu sitter vi och planerar för höstens resa som går till Normandie, Bretagne, Loiredale och sedan vidare söderut.
  Såg att ni har bott i Blanes på Costa Brava, det är ett av våra mål. Vad tyckte Ni om själva orten Blanes?
  Campingen som Ni bodde på är stängd när vi kommer dit i oktober men det finns en ganska nära som är öppen året om.
  Hälsningar
  Annica

  1. Hej. Då kanske vi kör i era hjulspår 😀 Normandie och Bretagne är nytt för oss men står på vår ”attgöralista” Blanes var trevligt och hade en fin strandpromenad. Många restauranger fanns och vi åt gott. Om ni åker Atlantkusten ner vill jag rek ett stopp i San Sebastian! Lycka till med planeringen!
   /Anette

Kommentarer är stängda.