Umeå

I lämnade Yttervik, Skellefteå och körde E4. Ganska trist väg men det rullade ju iallafall på. Vi gjorde en avstickare till Kvarken Fisk, bortanför Töfteå. Här finns en ställplats som de tar en bit över 200:- /natt för. En grusplan men tillgång till tömning fyllning och toalett. Vi parkerade dock bara för att gå och äta lunch. Det blev stekt strömming med mos och lingon.

Väldigt gott var det och restaurangen är med i The White Guide i år igen. Sedan åkte vi till Lundåkern Småbåtshamn. Där fanns redan några husbilar så vi stod lite tokigt till. Vi tillbringade dock en stund där och det har säkert varit väldigt bra om man inte börjat bygga en bro över älven. Det var därför en massa grushögar och annat ”bråte”

När kvällen kom for vi därför till Ikea-området och ställde oss på ställplatsen där. Innan alla affärer stängde stängde hann vi in en runda och då blev det lite handlat 😉 Nu får vi se hur sömnen blir eftersom E4:an går precis bredvid 😎

8 reaktioner till “Umeå

  1. I Övik som ni kanske kommer till i morrn finns en fin ställplats nere vid hamnen med gångavstånd till många bra restauranger bl a Saltmagasinet som ligger i samma hus som receptionen.

    1. Tack för tipset! Det är noterat 😀 Vi kommer att hänga här i trakterna över helgen och lite till då vi ska besöka vänner och släkt

  2. Kul att ni hittat till dom platser vi besökt också. Synd att det inte gick att stå där vid lundåkern som vi tipsade om, men Umeå bygger hela tiden så den platsen försvinner väl oxå:(. Umeå är inte den husbilsvänligaste staden tycker vi. Tur vi har söner att parkera hos i Umeå istället :). Ha det fortsatt bra. Kram

Kommentarer är stängda.