Kukkolaforsen

Igår lämnade vi Haparanda Hamn. Vi har haft några riktigt härliga varma dagar där. Nu ställde vi kosan till Kukkolaforsen. Den forsen ligger precis på gränsen till Finland, i Torne älv. Här finns mycket aktiviteter och det mest kända är nog Sik-håvning.

Denna staty är smidd av smeden Erik Vargtand och invigdes sommaren 2016.

Bland alla Fiskebodar och andra lidrer, finns det gamla klocktornet från 1880 kvar. Det användes för att visa fiskarna när det var dags att byta skift.

Här finns också ett par gamla kvarnar och ett fiskemuseum

Vi stod över natt här på campingen och då blev det så klart en möjlighet att få smaka goda lokala rätter till middag.

Till förrätt (nedersta bilden) åt vi Kukkolatapas, Siksallad med sikrom, gravad lax, panerad löja, renhjärta från Soukolojärvi och soukisrökt renstek. Till varmrätt åt vi Dopp i Kopp. Traditionell tornedalsk sommarrätt med Gravad lax, Rökt sik, Västerbottenost och kokt potatis. Detta doppas i koppen med smält smör och lök o örter. Till dessert blev det kaffeost med varm kanelsås och hjortronmylta. Behöver jag säga att jag blev mätt?!

Campingen är 3-stjärnig, har bra servicehus och dusch och bastu ingår. Tömning fyllning och tvättstuga. Bra utrustat kök. Prisnivå i tre olika nivåer beroende på vad du vill ja på tomten. Vi valde ”standard” med bara el för 290:-/natten.

20 reaktioner till “Kukkolaforsen

  1. Där skulle jag inte ha svårt att finna mig till rätta. Jag älskar både Norrland och norrlänningarna.
    Fortsätt att njuta av det goda Norrland.
    Kram

    1. Tack. Ja här känns det som om man verkligen tagit tillvara det gamla, genuina och gjort det lite modernt. I dagens stress-samhälle känns det väldigt skönt tycker jag.

  2. Ni fotade också den mest fotade fiskaren😉 Det är häftigt med forsen där, häftigt var det när vi var där sist och stora isflak flöt förbi. 😂Ni ser ut att njuta o det är bra 👍Kram vi ses

Kommentarer är stängda.