Mot kusten

Vi har haft väldigt mycket blåst och det är något jag tycket riktigt illa om. I Jokkmokk skulle det fortsätta med ganska rejäl vind. Därför beslutade vi oss för att fara neråt kusten, där det skulle bli mindre vind. Sagt och gjort. Efter en fantastisk solig natt lämnade vi Jokkmokk.

Det första vi stötte på nåt vi kom ut på vägen var några renar. De sprang dock in på en sidoväg

 

Vi har ju tidigare tänkt fara upp till Gällivare innan vi vände neråt. Nu ändrade vi oss. Varför då då? Jo vi fick lite varningar av ett par på ställplatsen som kom från Gällivare. Hela vägen mellan Porjus och Gällivare var under reparation och det var grus, grus och åter grus. I 20 km. Och stenskotten haglade. Nej tack. Det är det inte värt. Vi far som sagt neråt istället. Men även där var det vägarbete… DSC_3442.JPG

 

Det värsta jag vet är att åka på såna här vägar! Nu klarade vi oss från stenskott tack och lov! Vi hade spanat in Haparanda Hamn ställplats och här har vi verkligen hittat en pärla. Ca 40 platser på gräs/grus, många med el. Det finns tömning och fyllning, bastu, dusch och tvättmaskin. Platsen kostar 100 kr. 40 kr till om man vill ha el. Resterande faciliteter får man betala vad man tycker det är värt.

Till kvällsmat gjorde i en pizzapremiär i Omnia burkugn. Det blev oväntat bra. Gott också med en ”riktig” cider från Normandie till. Inte alls söt som cidern man kan köpa på Ica 😀

Nu sitter vi ute och njuter i solen, med Termacell mellan fötterna 🤣för här finns det knott! I morgon får vi veta om det funkar eller inte, hihi.

16 reaktioner till “Mot kusten

 1. Det är alltid fint vid vatten när solen är med 😄. Kul att ni hittat dit. Förut stod vi där mycket och där såg jag mitt första norrsken för länge sedan…men det var mörk sen höst då. Ha det fortsatt bra. Ni åker till Rovanjemi kanske ? Med önskelistan till tomten☺️Kram

  1. Man dras till vatten. Häftigt, men norrsken får väl inte vi se hoppas jag för det förknippar jag med kyla. Vi har inte bestämt än. Kukkolaforsen bli det i alla fall nån dag
   Kram

  1. Usch hela v vintern Känns som om den skakar sönder och om man möter nån med fart så är det stenskott nånstans. Tur att Norrland är glest befolkat 😉 Tack!

 2. Den där pizzan såg riktigt god ut!!
  Thermacellen är oxå min bästa vän och följeslagare! Får alltid bästa platsen bredvid mej 😜😂😂
  Ha en fortsatt härlig resa Kram

 3. Ibland får man lov att vara lite flexibel och anpassa vägvalet efter förutsättningarna. Och ni verkar ha lyckats bra 🙂
  Hoppas ni slapp knotten!

  1. Även om det är lätt att laga stenskotten(om de är små) så är det definitivt inte kul att få och risken är ju överhängande på grusiga vägar.
   Kram

Kommentarer är stängda.