Myggjagare och vattenrenare

På sensommaren förra året fick vi tips om en myggdödare/skrämmare som hette TermaCell. Det lät intressant så när vi sprang på detta på Ullared i våras, så köpte vi den. Jag tänkte dock att om det låter för bra för att vara sant, är det ofta det. För den lät ruggigt effektiv. I går kväll fick vi möjlighet att prova den. Vi hade ju rest vårt förtält och på kvällen såg vi att det var massor av knott uppe i taket på tältet. Då vill man ju inte sitta där inne och äta kvällsmat… Vi kom då på att vi skulle tända TermaCellen. Vi lät den ligga på golvet en liten stund och det stod inte på förrän knotten var alldeles groggy. Vi kunde plocka dem en och en och ingen flög i väg! Undras hur vi hade blivit om vi inte stängt av den när alla knott var väck?! Vi kan iallafall konstatera att våra vänner inte överdrev – den är effektiv!

Vi har också, för första gången nånsin, köpt en liten grej, Certec, som ska hålla vattnet i husbilens vattentank rent och fritt från bakterier/alger. Vi har ju under alla år varit noga med att tömma vattnet och skölja ren tankarna med flytande citron och det har alltid fungerat hur bra som helst. Vi har alltid druckit vattnet från taken när vi fyllt i gott vatten från Sverige och norra Europa. Längre söderut smakar det ju ofta klor. Nu tar inte de här silverjonerna bort dålig smak i vattnet, men vi kommer alltid att ha bakteriefritt vatten. Vi har också en liten vattenkanna med kolfilter i, som minskar dålig smak. Säkert kommer vi ändå att släpa hem vatten ibland, i södra Europa.  Vi ska nu prova denna lilla mojäng under ett år, så får vi se om vi har blivit silvriga i håret eller blivit självlysande sedan 😀 

13 reaktioner till “Myggjagare och vattenrenare

 1. Om det förr fanns en enda mygga i hela Aneby, så kom den till mig och bet mig. Jag kunde få jättestora svullnader av dem. En svullnad växte och jag fick operera bort den. Idag tycker myggorna att jag är för gammal och det är sällan att de rör mig. Skönt att det funkar för er så länge myggorna dras till er.
  Kram

  1. Sådana svullnader låter riktigt oskönt! Skönt att de låter dej vara nu!
   Ett vattenfilter har vi med men jag är inte säker på att det filtrerar bort ev alger om man skulle få oturen att få i det i tanken. I annat fall så får det bli ”både hängslen och livrem” nu 🙂
   Kram

  1. Aj då, då förstår jag varför Termacell är din bästa pryl. Ta den med på semestern, Franska mygg är väääldigt påträngande. Och hungriga!
   Detsamma
   Kram

  1. Dom är ju så luriga. Ofta märker man ju inte förrän man blivit biten att de finns där…. Hittar du nån så köp, är min rekommendation!
   Kram

 2. Det gäller att ha livrem o hängslen som vi brukar säga😆. TermaCell är riktigt bra.👍🏻Kul ni är nöjda över tipset 😄. Kram

 3. Vår nyinköpta termacell kommer att få jobba hårt. Var i Italien o jobbade och fick fem myggbett på några minuter 😨 (tur det finns after moscito och allergitabletter) och hemma tom märken efter flugorna som bits 😱. Den andra mojängen vill jag höra mer om 🤓

  1. Usch för mygg som tuggar på en! Jag vet vilka bölder man kan få 😦
   Vattenreningsmojängen tar det nog ett tag innan man märker hur/om det fungerar men det jag har hört från några vänner är att det fungerar jättebra. Men jag återkommer 😀

Kommentarer är stängda.