Valskog och Albins Husbilar

COS, som har mötts på Westerqwarn avlutades idag vid lunch för ett besök på Albins husbilar i Valskog. Vi for i en enda lång rad dit och var ungefär 50 husbilar efter varandra. Många stannade till och kikade på oss efter vägen. När vi kom dit blev blev vi bjudna på smörgåstårta, jordgubbar och glass samt kaffe.  Även där var det så bra ordnat för oss, fast vi var så många personer. 2018-06-03 13.02.44 (1)

2018-06-03 13.48.19 (1)

Vi har ju ett tag försökt klura ut vilken omformare/inverter vi behöver. Vi har nu kommit till skott (med en del hjälp från andra husbilskompisar) och passade på att inhandla en i tillbehörsbutiken. Så nu kan vi klara oss utan att stå vid elstolpe, men ändå kunna få elcyklarna laddade om/när det behövs. Det känns som ett bra köp eftersom vi har inventerat vårt behov och kommit fram till att det vi behöver, klarar denna manick av. Med råge.

2018-06-03 17.59.47 (1)
Denna är på 350 w i kontinuerlig drift och klarar upp till 700 w i 8-10 minuter

16 reaktioner till “Valskog och Albins Husbilar

 1. Mums med jordgubbar!! Vad bra att ni hittat en inverter så ni är mindre beroende av ström i kabel och istället utnyttja var ljuvliga gula och soliga energi. Vi använder gärna ström i stolpe emellanåt, för då kan vi köra vår highspeedblender. Vår inverter på 700W klarar inte den ;(
  Kram!

  1. Gubbarna var jättegoda! Ja detta tror vi blir riktigt bra! Vi har läst noga på vilka saker vi ”behöver” ha med och gjort bedömning att detta blir bra. Om det inte funkar som tänkt får väl vi också tanka på, i en stolpe ibland.
   Kram

 2. Det såg minsann gott ut. Jag hade inte tackat nej. Räcker denna lilla inverter? (Konverter brukar jag säga, vet inte vilket som är mest rätt) Vår är på 2500 watt. Jag tror vi hade 1800 w i Trubbelmastern, fast den vågade vi inte använda, för batterierna höll bara drygt en enda dag.
  Heta sommar kramar!

  1. Ja den kommer att kunna ladda våra cyklar. Den tar väldigt lite i ”drifts-ström” så det ska inte dra ur mer från batteriet än vad som kommer in (om jag har förstått rätt) det är ju inte helt enkelt detta lista ”ström-trolleri” Men vi tror och hoppas att detta räcker, vilket kommer att visa sig
   Kram

 3. Trevligt ser ni då ut att haft, våra grannar har deltagit på träffen.
  Bra att ni har hittat rätt inverter. Vi har två solceller och inverter på 150w, tror jag, och det klarar vi och elcyklarna oss på.
  Nej elverk är inget som jag vill ha, det är en del avgaser.
  Kram

  1. Men så trevligt, undras om vi pratades vid nångång 😀 Invertern tror jag vi blir jättenöjda med, kan driva min mixer också, så vi kan göra goda smoothie till frukost
   Kram

 4. Det är bra att ha inverter (som Kjell säger att det heter 😉 Man vill gärna känna sig oberoende. Vi klarar oss gott med den vi har 300 W. Ni ser ut att ha haft det trevligt på träffen. Hade gärna varit där men man hinner inte, och kan inte vara med alltid när vi bor där vi bor. Kram

  1. Trevligt att höra att en elektriker säger att det räcker. Då har vi tänkt rätt 😀 Ja det var verkligen trevligt men jag förstår att ni inte var med. Det är ju några mil….
   Kram

Kommentarer är stängda.