Sommarplanering

Har du hängt med här på bloggen under nåt år, har du kanske förstått att vi tidigare alltid rest söderöver ungefär i den här tiden, för några semesterveckor. Så blir det inte i år. Vi jobbar lite längre och kommer så småningom att åka åt helt ”fel” håll. Norrut. Vi skulle vilja se Sveriges vilda, vida vidder och satsar därför på Vildmarksvägen i år. Det blir helt klart annorlunda. Och dessutom! Vi ska fira midsommar här hemma i Sverige. Det har vi inte gjort sedan 2002, så vi har nästan glömt hur man gör. Därför tränar vi på ”små grodorna” på lördagskvällarna… 😉

En tur norrut, känns i allafall lockande och spännande. Vi får väl se hur mycket mygg vi kommer att få slåss med. vildmarksvägen

Vi kommer väl inte att fara runt hela vägen, den är ju 500 km. Vi kör lite längre uppåt kusten, för att träffa lite kompisar i stället. Det ser vi fram emot. Så vår planering just nu är att titta lite på hur snöröjningen av vägen fortgår. Den öppnar den 6/6 och jag hoppas att det finns lite snövallar kvar. Det måste ju vara en maffig känsla att åka ”i ett snödike”

Det som är mest spännande är att vi inte har något datum vi måste vara hemma. Det är ju alldeles nytt för året. Om fyra veckor får vi nämligen möjlighet att själva disponera all vår tid, precis som vi vill 🙂

27 reaktioner till “Sommarplanering

 1. Jag älskar Norrland, naturen, jag älskar de lugna trygga norrlänningarna, men jag gillar inte myggen. Om vi kan disponera mera tid framöver, klart vi också åker till Norrland. Ha en trevlig resa.

  1. Det ska bli roligt att göra nåt vi inte gjort tidigare. Nej, usch mygg tillhör int mina favoriter heller!
   Tack – ni med till Biscaya 🙂

 2. Kul att höra sen vad ni upplevde, vi åker den vägen i juni.

 3. Spännande tripp, och helt klart åt rätt håll 🙂 Kul att ni kommer upp till Norrbotten så vi får ses . Kram

  1. Det ska bli spännande att uppleva nya och spännande platser och ställen i sommar. Nya vyer att vila ögonen på. Och förstås att få träffa er! Det ska bli roligt att ses igen 🙂
   Kram

 4. Kul med planeringen, det är halva nöjet! Och friheten att åka åt vilket håll ni vill, när ni vill… ja det ska bli härligt att läsa och höra om era vägkorsningar. Kram

  1. Visst är planering roligt. Det är ju liksom en försmak och start av själva resan. Att kunna få åka kors och tvärs, när som helst kommer att bli härligt 😀
   Kram

 5. Oh vilken plan sedan! Låter helt underbart 😍 vi åkte ju norrut och genom Finland vårt första år eftersom vi visste att sen kommer vi inte att hinna det 🙄. Härligt att själv kunna bestämma när ni vill rulla söderut igen och dessutom kunna fortsätta hur länge ni vill 😉 och ända till medelhavet 😎. Skall bli kul att följa med norröver med er!

  1. Jag har sett mera av Europa än Norrland, så det är verkligen dags nu. Att slippa räkna dagar och timmar till vi måste vara hemma igen, är nog det jag mest ser fram emot. Att inte styras av tiden. Kul att ni hänger med!

 6. VI åkte runt Vildmarksvägen förra året. Vi gjorde inga avstickare, utan stannade och kollade lite här och där och vi åkte runt på 1,5 dagar. Det är inte sååå lång del av sträckan som är wow, men den delen som är det är verkligen vårt att åka rundan. Nästa gång vi åker dit ska vi vara lite bättre förberedda och kanske göra några avstickare också. Vi övernattade på campingen i Gäddede och fick en otroligt vacker solnedgång.

  1. Tack för din beskrivning – det är en av de saker jag undrat över. Hur lång tid tar det? Tänker mej skruttiga skumpiga grusvägar… (du hör vilka fördomar jag har :p ) Den där wow-sträckan hoppas jag är hyfsat myggfri så vi kan vandra lite och njuta av vidderna. Bra tips om camping. Tack 😀

 7. Sverige är ju så underbart fint så hoppas jag också ska få ta mig riktigt norrut vid något tillfälle.
  Vilken härlig känsla det måste vara den dagen ni ger er iväg och inte behöver ha ett datum att passa, vilken frihetskänsla!

  1. Det ska bli riktigt härligt. Just nu tror jag ju att detta väder vi har kommer att bestå och att allt bara kommer att bli fantastiskt :p Men jag tänker packa med stövlar och regnjacka, tillsammans med fleecetröjan för säkerhets skull. Att inte ha ett ”stoppdatum” ska bli underbart 😀

 8. Norrlandsresa verkar ju vara intressant bara man slapp mygg o knott!
  Men inte ska du väl sluta jobba redan,du är väl yngre än mig 🙂 🙂

  Ha det gott o njut vidare…….Kram

  1. Vi har redan köpt myggmedel.
   Visst ska jag det. Årsmodell 1961 kommer härmed att leva livet som lyx-hustru i några år, tills jag blir pensionär 😀 😀
   Tack och kram

 9. Härligt med planering! Och jag tror nog att ni kommer njuta av den norra delen av vårt land! Och att i te behöva tänka på tiden måste ju kännas underbart! Lite avundsjuk är jag nog, lyxhustru minsann😃Måste nog visa mannen din blogg och planer! Bloggen har han ju sett, iom dina förträffliga vägbeskrivningar i Europa! Vi får se var vi hamnar sen i höst/vinter om vi är nära varandra kan vi ju ses! Njut nu av det fina vädret och tänk fina tankar om Norrland så blir det jättebra☀️😎

  1. Det där med tiden tror jag kommer att kännas ovant och speciellt. Då blir det lyxigt i dubbel bemärkelse. Jag tolkar det du skriver att ni också far söderöver för övervintring till hösten och då måste vi absolut försöka få till nåt – skulle vara jätteroligt att ses! Men en Norr-tur först 😀

 10. Vi har också funderat på att göra en rundresa i Sverige, det landet har vi inte sett så himla mycket av… 🙂
  Vad jag gärna skulle se är en film när ni övar på ”grodorna”. Tack på förhand! 😀

 11. Vad spännande med en helt annorlunda resa! Det är inte fel att variera sig ibland, och inte hamna i gamla !hjulspår”! Låter ju också skönt att inte ha någon tid då man måste vara hemma tycker jag 😉

  1. Eftersom vi tidigare varit lite väderberoende och velat ha värme och sol har vi ju tidigare alltid farit söderut. Men nu får vi ju helt andra förutsättningar. Inte helt lätt att tänka om, dock 😉

 12. Det gör ni rätt i att köra norr ut. Det är så vackert. Vildmarksvägen har vi kört 2ggr, senaste var förra året i september. Finns mycket att stanna till och besöka
  Kram

  1. Leksand och ”Gropen” kan rekommenderas. Där är det väldigt traditionellt med spelmän och Daladräkter. Kanske kyrkbåtsrodd också Annars finns det i nästan varje by, men finast nånstans kring Siljan (tycker jag iallafall) Det är så fint med alla dräkter och spelmän.

Kommentarer är stängda.