Bloggstarten

Jag började blogga för en massa år sedan. Närmare bestämt onsdagen den 11 februari 2009. Innan dess hade jag skrivit om resor på vår hemsida http://www.fajersson.nu Den kommer att försvinna, jag har ju inte uppdaterat den sedan ca 5 år tillbaka så den ligger bara ”och skvalpar” och kostar lite pengar. Men som sagt, blogga har jag nu gjort i snart 9 år. I det allra första blogginlägget stod det så här:

Kors & Tvärs och Hit & Dit

Så var det då dags att börja blogga ”på riktigt” Kul att just Du hittade hit! Följer du bloggen kommer du att förstå varför vi valt att kalla den Kors & Tvärs

En hobby jag har är God Mat. Om jag inte blivit husbilsåkare hade jag nog blivit kock? Nu kombinerar jag god mat med vårt resande. Nog är det bra härligt att komma till Italien och gå in i en butik och välja ut några härliga råvaror. Att sedan fortsätta till grönsakshandlaren på torget och köpa färsk frukt och nyskördade grönsaker. Vidare till Ostboden och sen en tur in i gränden till bagaren och sedan hem till husbilen för att tillaga något gott. I min hemstad finns inga olika matbutiker att botanisera i. Här handlar jag på Stormarknaden. Det mesta är färdig-förpackat i olika storlekar. Jag kan inte uppleva dofter på samma sätt. Jag kan inte komma i samspråk med butiksägaren om fräschheten på tomaterna. Vart dom vuxit och när dom skördats. Jag handlar snabbt och effektivt, med Självscanner och Självbetalningskassa. Det tar inte lång stund. Allt för att vi ska vara effektiva kunder. Men inget ont som inte har nåt gott med sig. När inköpen så snabbt klarats av har jag ju mer tid att lägga på tillagningen för att sedan njuta, livsnjuta, av nåt gott, i fulla drag! Trots vinter!

 

 

8-9 juni

 Smednäshelg

Mat och resor är ju det centrala här på bloggen fortfarande. Det är väl två saker vi aldrig tröttnar på 😀 Vill du kika på min gamla blogg på blogspot, så finns det en länk till den till höger i menyn.

20 reaktioner till “Bloggstarten

 1. Jag började också blogga 2009. Min tanke var då att bloggen skulle vara vår loggbok för husbilen. Vi hade börjat föra loggbok men upplevde att det var mer jobb än vad vi hade tänkt oss, dessutom blev texten utan bilder ganska tråkig. Jag är inte speciellt aktiv, vill att bloggandet ska vara lustfyllt och vill absolut inte att bloggandet ska bli en daglig belastning. Tycker fortfarande att det är mycket roligt att blogga.

  1. Vad kul att vi började samtidigt. Ja jag började också som stöd för minnet och tänkte att om nån vill läsa så är det väl kul, då. Visst ska bloggandet vara kul – blir det ett ”måste” så tröttnar i alla fall jag. Visst är det kul och några fantastiskt goda vänner har man ju fått tack vare bloggandet. Ja jag tycker också att det är kul 🙂

 2. Jag fick bloggen och en MacBook av min familj, i 60- års present för drygt tio år sedan. Säg den som ger bort en present, som skapar en till två timmars sysselsättning, varje dag under tio gångna år för mottagaren. Med andra ord det är min roligaste hobby.
  I början dokumenterade jag mest kring mitt trädgårdsarbete, samt dokumenterade längre resor från starten med husbilen 1999. Idag vill jag berätta live, se bakåt är inte ofta jag gör. Minst lika roligt har min Birgitta, som ofta möter vilt främmande personer som säger: ”Men hej på dig Birgitta”, vem är du säger hon? Jag ser dig varje dag på Matts Blog!.

 3. Du var lite före mig, jag började i april 2009. Jösses vad många år vi har hållit på, hörru! Vart har tiden tagit vägen… Men det är ju kul att ha kvar sin dagbok i bloggen. Fast första biten försvann för min del i och med att metrobloggen lades ned. Finns sparad på datorn och molnet, men det är mycket jobb att få till det med bilder och så. Vet inte om jag (läs Anders) ids göra dom program som kommer att krävas för att återställa…

  Ha en fin kväll!

  1. Det är ju otroligt kul att kika tillbaka och minnas ”Ja visst ja – var det då?! ”
   Det vore ju kul om ni (Anders) kunde återskapa det hela. Hoppas han hittar orken och lusten, nånstans 😀
   Detsamma till er!

 4. Grattis och så kul vi har startat samma år. För mig var det min syster som fick mig att blogga för att hon skulle kunna följa oss på våra resor mot värmen, själv bor hon i USA. Även våra barn ville veta vad vi gjorde och var vi var. När jag ser första sidan på din gamla blogg så kommer jag ihåg att jag har kopierat en del av era reseberättelser, som lektyr i husbilen under de första åren. Så jag har följt dig länge 😀

  1. Men så kul att du också började då! Och vilken fantastik ära att få vara inspiration för er! Jag bugar ödmjukast!
   Kram

 5. Jag började också blogga 2009! Ibland tycker jag att det blir lite torrt på bloggen när man är hemma bara. Till att börja med var det mest för familjen så barnen i första hand visste var vi var.
  Ja- att du/ni tycker om skaldjur har du visat och god mat.
  Du har väl sparat ned den gamla hemsidan.

  1. 2009 verkar vara ett riktigt blogg-år! Så du har noterat att vi gillar skaldjur och god mat , hihi 😀
   Vi är nog många som börjat för att släkt och vänner ska ta del av våra liv. Jag håller med om att denna årstiden blir inläggen lite färre.
   Japp den gamla hemsidan är kopierad och nersparad.

 6. April 2010 började jag blogga🙄Helt otroligt vad tiden går. Tänk vilken tur att vi började blogga o började köra husbil, annars har vi aldrig lärt känna varandra sötnosar😄😍Kramar till er båda

  1. Ja tiden går verkligen fort (när man har kul) och så många vänner vi fått. Nu längtar vi till sommaren då vi kan ses igen, go´vänner!
   Kramar till er också

 7. Både jag och bloggandet kom mycket senare till mina ägare. Ägarna har bloggat lite drygt ett år och kom egentligen till för deras föräldrar ville veta hur de hade det på våra turer. Ägaren är liksom ingen riktig telefonmänniska så han ringde så sällan sina föräldrar så de får istället reda på vart vi är genom bloggen.
  Det som fört med sig är att de nu fått så många nya vänner genom bloggandet. Tyvärr har de aldrig stött på er, men nästa år kanske vägarna möts någonstans.

  1. Visst är det spännande med alla möten, utefter vägarna som bloggen bidragit till. Vi kommer också träffas nånstans, vi åker ju Kors och Tvärs 😀 😀

 8. Vi har två intressen gemensamt: mat och resor. Det är inte alltid så lätt att handla inspirerat men Peter har hittat en stor butik han gillar som heter Matvärlden och som har mat från alla världens hörn. Just nu har vi inte rest på några månader, så då blir det mer fokus på mat 😉

 9. Då är vi fler som har bloggat tidigare och sedan varit ifrån bloggandet, nya tag igen.
  Ibland kan det vara skönt att göra lite annat, bloggande tar lite extra tid i synnerhet för mig som har svårt med skrivandet (dyslexi)
  Jag bloggar helst med bilder, det säges att en bild säger mer än tusen ord hihi.
  Kul att kika in här hos dig också, ha en fin vecka! 🙂

Kommentarer är stängda.