Tyskarna stramar upp regler för beteendet vid ratten

Tyskarna har bestämt sig för att höja böterna (och i vissa fall även ge körförbud) om man sitter och pillar på telefonen, GPS:n, iPad, smartwatch, byter kanal på radion mm under tiden man kör. För att tex byta kanal på radion lagligt, ska man stanna och slå av motorn. Eller låta passageraren göra det.
Läs gärna nedanstående artikel. Den är på norska – men lättläst.

Bøtene stiger dramatisk og du kan få kjøreforbud om du bryter Tysklands innstramminger for bruk av elektronisk utstyr i bil.
Källa: Tyskerne strammer regelverket | Bobilverden


11 reaktioner på ”Tyskarna stramar upp regler för beteendet vid ratten

  1. Låter som en relativt bra idé. Tyvärr tror ägarna att en del av dagens olyckor beror på uppmärksamhet, som b la kommer från fipplandet med t ex telefonen.

  2. Jag brukar fråga Birgitta, vad gör tradar chaufförerna när vi kör förbi dem ute i Europa? ”En del tittar på mig, en del sitter och läser, andra sitter med mobiltelefon eller kanske värst, sitter med fötterna på ratten.
    Behöver jag skriva, att lagarna behöver skärpas?

  3. 😱 varje dag är det minst en bilist som kör förbi vid övergångsstället jag skall gå över och ser inte mig pga mobil pillande. Gäller att vara vaksam när man går. O vissa vågar ha hörlurar på när de går..😱 Hoppas det snart blir lag på att man inte får röra mobilen som chaufför, även i Sverige.

    1. Vi får väl protestera och uppmärksamma våra beslutsfattare och få dem att förstå att detta är ett jätteproblem och att Tysklands nya bestämmelser även ska gälla här.

  4. Det är helt ofattbart att Sverige inte gör ngt åt det också. När jag går till jobbet ser jag bilister med sina mobiler i händerna och ögonen på den Ajaj inte bra alls.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.