Borensberg 

Vi kom till Borensberg strax före lunch idag. Det regnade rejält. Vi körde först till Kaffeteriet och tittade på Ställplatsen. Grusplan och 225:-/ natt för en plats med el. 195:-/natt utan el. Visserligen med fina faciliteter och bra utsikt över Göra Kanal, men eftersom det är nästan tomt med båtar valde vi att åka tvärs över och ställde oss där tillsammans med ett 15-tal andra husbilar. Lite längre från själva kanalen men ändå nära vattnet. Här är också en grusplan men gratis och inga faciliteter men vad gör det, vi har ju allt vi behöver i bilen. 

Det blev uppehåll en stund och vi tog en promenad.  Mittemot Göta Hotell fanns en skylt som varnade för svag is. Visserligen är det inte så varmt, men svag is….. 🙂 

Promenaden tog oss över kanalen och en turbåt kom.  Slussen här i Borensberg är handdriven så ett par slussvakter hjälptes åt att stänga och öppna. Nu myser vi i bilen och lyssnar till regnet som kommer och går.  

16 reaktioner till “Borensberg 

  1. Om ni stog på båtklubbens ställplats, så är den inte gratis, utan man betalar vad man tycker det är värt i en springa på containern vid infarten.

  2. Verkligen en jättefin ställplats!! Synd bara att ni hade så tråkigt väder. Fanns ett surdegsbageri (tror jag det var) inne i byn som var öppet tidigt på morgonen när vi gick förbi – supergoda frallor!!

    1. Det har nästan inte regnat nåt i Tranås under hela sommaren, så nu när vi är lediga en vecka kunde det väl vara bra väder 😀 Hoppas du går torrskodd på din morgonpromenad!

  3. Vi föredrar Kaffeteriet, även om priset är i överkant. Värdparet är så super trevliga, det finns ingen smuts, allt är så exemplariskt städat och fint.
    Kram

  4. Tråkigt med regn när ni ändå är där i Borensberg. Allt gör sig så mycket bättre i solsken. Ha det gott med varandra. Kram

Kommentarer är stängda.