Sällskapsspel

Alfapet, Monopol, Fia, Yatsi och Rappakalja Det finns massor av olika typer av sällskapsspel. Vi hade en period för många många år sedan då vi spelade en del, men de senaste åren har det varit i princip obefintligt. Nu har dock spelet Carcassonne gjort sitt inträde i familjen. Spelet kan varieras i näst intill oändlighet. Man måste börja med ett grundspel. Det kan vara fullt tillräckligt, för spelet blir inte lika från gång till gång. Det går i stora drag ut på att man ska bygga städer och vägar.

Vill man kan man köpa till olika expansioner. Det ger ytterligare skjuts till spelet,  framförallt om man spelar fler än två. Det gäller att tänka till lite,  så ett strategiskt tänkande skadar inte. En stor portion tur behövs också. Sen är det bara att börja bygga 😀


12 reaktioner på ”Sällskapsspel

  1. Hos mig ligger en hel hög med spel i luckan ovanför sängen som ägarna ibland tar fram på kvällarna eller om det är dåligt väder.

  2. Vi spelar sällan, har samlat ihop dom vi har och ska lämna över till barnen. I husbilen har vi Backgammon Othello Yatzy och kortlek. Bara ibland kommer det fram
    Kram

    1. Ovanstående känner jag igen! Vi har haft Backgammon, kortlek och yatzy i bilen. Därför är det lite extra roligt nu när vi hittat nåt annat 😀
      Kram

Kommentarer inaktiverade.