Norrut 

Igår morse lämnade vi Medelhavet och Marseillan Plage för att åka norrut. Det blåste som bara den och när vi kom upp på höjderna, blev det duggregn och rejäl dimma. Vi passerade Millau men utsikten var inte vad den kan vara när solen skiner. När vi kom fram till dagens destination – Digoin – regnade det. Vi hade inga bekymmer med att få plats på ställplatsen som ligger precis bredvid Loirfloden, utefter genomfartsgatan. 

Efter frukost i morse fortsatte vi vår färd norrut. 

Vår vana trogen valde vi icke betalvägar. Från Medelhavet har vi ju A 75 som är gratis mellan Beziers upp till Riom. Från Riom åker vi via Vishy till Digoin. Från Digoin till Autun, Dijon, Langres, Neufchateau, Toul, Nancy, Metz, Thionville och in i Luxemburg. från Toul till Luxemburg är det gratis motorväg. Så också kring Dijon. 
Vi tankar förstås i Luxemburg, där dieseln kostar 0,936€/liter. 

Nu står vi på ställplatsen, på campingplatsen, i Schweich. (N49 48’52” E6 45’1″ alldeles precis bredvid Mosel. 

14 reaktioner till “Norrut 

 1. Vilket fint ställe ni hamnade vid. Inte illa det att stå sådär fint till bredvid Mosel ☺️Kör försiktigt. Kram

  1. Det finns ju så många fina ställen vid Mosel. Nu såg vi tyvärr knappt nån pråm, de är lite mysiga att kika på när de tuffar fram så sakteliga
   Kram

 2. A75 har kör över bron en gång sedan har vi kört ner till Millau. Så ni är snart hemma i kylan. Ja vi tycker det är rätt tråkig sommar kalt.

 3. Önskar er trevlig resa och hoppas ni får bättre väder! Och då är dieselpriset i Luxemburg ungefär detsamma som i Polen och Tjeckien!

  1. Tack detsamma. Vädret har varit prefekt men vi får se hur det är när vi kommer hem. Det verkar ju lite kyligt där…
   Billig diesel säger man ju inte nej till 👍

Kommentarer är stängda.