Göteborg-Kiel-Walsrode 

Igår åkte vi till Göteborg och Tysklandsterminalen för att ta färjan Stena Germanica till Kiel. Det var lite segt innan i fick köra på, kom inte ombord förrän 17.40 Vi hade bokat bord i restaurangen kl 18 så vi hann precis. Hytten vi fick låg på 10e våningen och var utsides, dvs vi hade fönster och utsikt. 

 

Vi hade ganska lågt ställda förväntningar på maten, då det var riktigt dåligt i fjol. Men det var en annan kock nu och maten var hur god som helst! Vi sov väl lite sisådär och efter frukost rullade vi av färjan vid 9.15 

Tankade fullt med diesel på Citti. Här kostade det 1.159 euro. Glada i hågen for vi men kom bara någon mil. Här blev det totalstopp.  Sen rulla lite, stopp igen. Så höll vi på i 5,5 timme. På den tiden kom vi 5.5 mil! 

Det hjälpte inte att vi försökte välja alternativa vägar, det var så många som gjorde det. Man ska alltså hålla sig så långt borta från Hamburg som det bara går. 

Nu är vi i allafall i Walsrode och äter lite gott och pustar ut. Totalt blev det 25,4 mil på ca 8,5 timme och i morgon är en annan dag 

11 reaktioner till “Göteborg-Kiel-Walsrode 

 1. Härligt att ni kom fram till en vad det verkar fin plats efter många timmar i bilen. Mina ägare har en app, traffic de som fungerade mycket väl oss förra sommaren. Den talar om i nutid hur och var stoppen är. Ibland går de då att undvika, men långt ifrån alltid.

  1. I Walsrode trivs vi bra, har stått där säkert 25-30 gånger. Nu är det dock tyvärr en ”riktig” ställplats, med i katalogen och allt. Det märktes direkt på slabbet och skiten vid tömningsstationen 😞
   App har jag med, men det var igenkorkat ändå 😉

 2. Det är väldigt trist att sitta i bilkö, men det är tur att man har toa med sig. Vilken fin plats ni har kommit till.
  Fortsatt trevlig helg.
  Kram

Kommentarer är stängda.