Sömnskola 

Jag var på en föreläsning på vårdcentralen idag. Det där med sömnen är ju inte helt enkelt, det är vi nog många som vet. Att inte sova några nätter det går ju bra men när det blir till veckor, månader då är det värre. Utan sömn fungerar vi ju inte så bra. Att bara pilla i sig ett piller är ju inte heller bra. Då är det bättre att försöka med andra knep. Ljudbok, varm mjölk och andnings-och avslappningsövningar kan fungera. Mycket sådana här saker pratade vi om under föreläsningen. Nu gäller det bara att omsätta kunskapen i praktiken. I husbilen tror jag att det kommer att går bra, där finns ju den ultimata avkopplingen. 

12 reaktioner till “Sömnskola 

 1. Avslappning, djupandning och suggesioner om inskolning har hjälpt mig. För mig passade Lsrs-Erik Uneståhl bra. Gäller hitta någon, som har en röst som tilltalar dig! Ge inte upp efter några prov. Träna regelbundet och det fungerar!

  1. Uneståhl har jag läst lite av, han är bra. Men det är som du säger – träning, träning och åter träning…

 2. Hoppas att du hittar något som passar just dig för detta är nog väldigt individuellt.
  Min kvinnliga ägare somnar på stubinen, bara hon lägger huvudet på kudden. Den manlige ägaren får titta på tv några minuter sedan sover han.

  1. Jag somnar också, nästan jämt, på väg till kudden Men sen dröjer det inte så länge förrän jag vaknar och ligger och snurrar…. Då är det bra med en ljudbok 😉 Men man är ju inte så pigg, dan därpå

 3. Jag vet hur det känns att förlora sömnen. Sedan sömnen försvann från mig, för arton år sedan på grund av stress. Jag för fortfarande en ojämn kamp. Detta efter att ha testat det mesta. När jag får sova en hel natt, kan jag flytta berg, dagen efter. Jag hoppas det kommer att gå bra för dig.
  En stor God Natt kram

  1. Tack – ja det är lite besvärligt när sömnen inte vill vara med. Men vi går ju mot husbilssäsong och husbilen brukar jag ju sova ganska bra så det hoppas jag på
   Godmorgon-Kram

 4. Ja det finns många olika typer. Själv har jag aldrig problem med sömnen förutom att jag inte får sova pga arbete dygnet runt ibland. Har precis avverkat nästan 2 dygn och sovit två gånger totalt 5 timmar. Men nu får jag en hel natt utan några krav. Sedan är det bara 1 vecka kvar till ledigheten och en tur med husbilen.

  1. Ojoj det låter lite tungt med ditt jobb. Skönt att du får längre perioder av ledighet efter det. Husbilen är ett väldigt skönt ställe, med vila och rekreation 😀 Ha det såå skönt när det blir ”rulla-dags”

  1. Att sitta vid ratten och vara trött är ju inte att rekommendera. Då är det skönt att vi båda kan turas om och ta varsitt kör-pass när vi blir trötta
   Kram

 5. Jag har provat det där med sömnbrist och sömnskola. Jag fick till o med gå till en kvinna som skakade mej kroppsdel för kroppsdel så musklerna skulle slappna av. Sen avslappningsband på det. Sen tar det olika länge för alla att hitta sömnen igen. Det är ingen lek det där med sömnen. Kram

Kommentarer är stängda.