Linköping

Vi vaknade på hotell Ekoxen efter en natt med ganska god sömn. Dock undrar jag över varför alla hotellrum alltid måsta ha full värme på elementen? Det blir ju hur varmt som helst inne? Detta hotellrum var ändå ganska ok, det gick att skruva av elementen (vilket inte funkar överallt) och det fanns en vädringslucka vid fönstret som kunde öppnas (en del hotellrum har inte öppningsbara fönster) Vi slappade och tog det lugnt på morgonen. Det fanns ju både badkar och morgonrockar på rummet så vi stressade verkligen inte iväg. Efter en lång skön morgon gick vi sen ner i restaurangen och åt en mycket god frukost. Frukostbuffén var rikligt tilltagen med både frukter och belgiska våffla och allt däremellan. Det blev en lång frukost. Sedan checkade vi och ut och gick och strosade på stan ett tag. Vi gick bla genom Trädgårdsföreningen. Jag kan tänka mej att det är jättefint här på våren när solen skiner.2017-03-03-10-28-03

2017-03-03-10-28-18

2017-03-03-10-29-51

2017-03-03-10-32-30

2017-03-03-10-33-49Hela Linköping förbereder sig för lördagens Andra Chansen i melodifestivalen. Det fanns Mello-priser på många ställen, såg jag på alla ”gatupratare” som stod på trottoarerna. Om det betyder extra dyrt eller inte, framgick inte….  2017-03-03-10-41-54

Det var inte så många som tog sin Cafe Latte på uteserveringen…

2017-03-03-10-42-02

Banderoller om ”Får vi chans på dig” anspelar på Melodifestivalens andra chansen

2017-03-03-10-43-24

”Köp en tulpan annars får du en snyting … Lär dej din dönick att nu är det vår”  sjöng Lars Ekborg  i en Kar de-mumma revy

2017-03-03-10-59-18Detta måste väl vara den konstigaste och fulaste staty, eller vad det nu är, som finns! Tyvärr var vädret väldigt blåsigt och regnet hängde i luften så vi blev inte kvar så rasande länge innan vi åter tog Östgötapendeln och for hem till Tranås. Nu har vi gjort en massa trevligt och hela helgen är kvar!

9 reaktioner till “Linköping

  1. Vad trevliga bilder, ni ser ut att ha haft det riktigt mysigt! Trevlig helg!

  2. Jag tog in vid midnatt, på Örkelljunga Motell en gång på 70- talet. Då var det för kallt på rummet. Jag vred upp termostaten på max och somnade. Vaknade vid halv sju tiden på morgonen, med en huvudvärk utan like. På rummet var det över 36 grader varmt. Så visst kan det vara för varmt på hotellrummet!
    Kram

  3. Vilken trevlig helg ni fick. Och fint ser det ut att vara i den staden 🙂 Och wooooww vilka superfina tulpaner. Jag skulle ha köpt en stoooor bukett för jag älskar tulpaner. Ha det fint hemåt också. Kram

  4. Det bästa med Linköping är Trädgårdsföreningen och Gamla Linköping 🙂 Ser ut som en trevlig helg!
    Ha det gott!

  5. Trädgårdsföreningen där har man sprungit igenom många gånger. På min tid var det dans i restaurangen som fanns där. Med många månader som beväring kan man Linköping. Själv är jag uppvuxen i Norrköping men var mycket i Linköping också.

Kommentarer är stängda.