Franska miljözoner

Frankrike håller nu på att införa begränsningar för biltrafik i flera städer. Vi kommer nu att (på liknande sätt som i Tyskland) behöva en miljöplakett på framrutan. I Frankrike kallas den Vignette Crit´Air och är uppdelad i totalt 6 olika kategorier. miljo-frankrike

För att inte missa information och nyheter gällande detta ämne rekommenderas du att läser här  på informationssidorna, som finns på engelska, men även andra språk om du föredrar det. Generellt sett kan man dock säga att det gäller måndag – fredag kl 08.00 – 20.00 Totalt kommer ett 25-tal städer att omfattas.


14 reaktioner på ”Franska miljözoner

  1. Miljön mår säkert bra, men precis som du säger – det blir många klisterlappar och annat. Det vore väldigt bra om EU kunde hitta nåt gemensamt, men det är nog att hoppas för mycket när man fortfarande inte lyckats få till en standard vad gäller gasol och påfyllning.

  1. Det där väl finnas kvar i flera år kan jag tro. Om inte de franska bönderna/lastbilschaffisar/vanligt folk får för sig att demonstrera – då blir det säkert ändring 😉
   Kram

 1. Än så länge dåligt med information om hur turister med fordon ej registrerade i Frankrike ska göra. Men det kommer kanske så småningom…
  Kram

  1. Ja det är så?! Jag har letat men inte hittat klara besked. Så bra att du hänger med och kan lämna info. Vi får väl bida tiden och se hur det blir.
   Kram

  1. Informationen är ganska knapphändig ännu, men det kan vara bra att ha ”korpgluggarna” öppna om man rullar söderöver.

  1. I skrivandes stund är detta oklart. Ett rykte säger att det även ska gälla utlandsregistrerad fordon från 1/4 men om detta är ett aprilskämt eller inte vet jag inte. Vi kommer att köra ”som vanligt” och stöter vi på hinder, så får vi lösa det då (om inte informationen klarnar innan vår resa)
   Kram

Kommentarer är stängda.