Sommarplanering

Äntligen känns det som om jag kan göra nåt igen, lunginflammationen är (förhoppningsvis) borta och krafterna återvänder. Vad tar man sig till då? Jo man kan ju grotta ner sig i kartböcker och campingkataloger. Vart ska vi styra kosan i sommar? _20170108_104929Söderöver är helt klart, frågan är vart vi far där. Just nu funderar vi på att börja med ett besök i Giverny i Frankrike. Giverny ligger strax utanför staden Vernon, cirka 70 km nordväst om Paris. Där finns Monets trädgård med de berömda näckrosorna. giverny-5 Denna bro är den målning jag förknippar med Monet. Vägen dit kanske vi kör genom Holland och Belgien, två länder jag ännu inte besökt. Efter besöket hos Monet, tänker vi oss ut till Atlantkusten och Bordeaux-området. Kanske vi fortsätter efter kusten och ner till Spanien och Bilbao för att därifrån köra över till Medelhavet och Costa Dorada. Där finns Peniscola, Tarragona och Sitges, orter som för oss är bekanta bara till namnet och som vi gärna vill utforska. Sedan rullar vi norrut. Planering i grova drag, som vi brukar göra, men som i väldigt många fall blir nåt helt annat. Vädret får styra. Kanske vi får andra tips utefter vägen. Kanske vi känner för nåt helt annat. När vi kommer hem igen vet vi hur det blev.


30 reaktioner på ”Sommarplanering

 1. Ägarna säger att det är roligt att planera, men samtidigt inte planera..🤔
  Men just som ni, finns en plan men inte alls säkert att det blir den. Huset har de ju i mig..😀
  Ägarna tycker iaf det var trevligt att läsa att du är frisk igen!

  1. Att ha en grov skiss av hur vi ska disponera de dagar vi har till förfogande är inte så dumt, sen stämmer den oftast ändå inte. Det är ju roligt att drömma och längta. Tack det är skönt att vara på G igen

 2. Finns massor att se bara att välja. Men ta er över Pyrenéerna sommartid måste vara fantastiskt.
  Bretagne en halvö i nordvästra Frankrike När du skriver att ni är i närheten.
  Kul att höra du/ni är friska nu.

  1. Det finns hur mycket som helst att upptäcka. Bretange tänker vi spara till en höstresa om något år. Nu blir det nog La Rochelle och söderut. Tack det är skönt att orken är tillbaka

   1. Om jag får ha en synpunkt på val av årstid och fransk region så bör ni undvika Bretagne under vinter, höst och vår. Klimatet uppe vid Engelska kanalen påminner ofta om det vi förknippar med sämre sortens svenska somrar. Det är fuktigt, dimmigt och regnar extremt mycket och ofta. Bästa tiden där är under sommarperioden då det ju i regel är alldeles för varmt i södra delarna av Frankrike och Spanien. Förra sommaren undvek vi de stekheta långa perioderna med fyrtiogradig värme, les canicules, hemma i Provence och tog vår husbil till det underbart vackra och lagom varma Bretagne där vi stannade i flera veckor! Om du vill planera, läs på så mycket du kan om Normandie och Bretagne, det är fantastiskt på många sätt där. Vi kan tipsa om smultronställen också, gjorde det till Freedomtravel vilket uppskattades.

    Och Giverny med både trädgård och Monets hus kommer du sen aldrig att glömma!

   2. Tack så mycket för din information. Jag trodde senhösten var bästa tiden i det området. Då kanske vi ska tänka om lite om september inte alls är en så bra månad som vi trodde. OM vi åker dit i sommar tar jag mer än gärna emot lite ”måste-tips”
    Giverny ska bli spännande att besöka
    Kram

  1. Det ska bli spännande. Det är ett resmål som stått på önskelistan flera år men nu hoppas jag verkligen det blir av

 3. Visst är det kul att planera sommarens resor med Bobilen!
  Vi sitter o lurar på att dra till Florida framöver!
  Har vart där 2 gånger tidigare,helt underbart var det!

  Ha det gott/Krya Kramar

  1. Planering är nästan halva resan. Florida är fantastiskt. Vi var där -92 strax efter orkanen Andrew. Det var otäckt att se all förstörelse. Hoppas ni får en fin resa!
   Tack-kramen

 4. Monets trädgård kan vi rekommendera, väldigt vackert och hans hus också, där hade han ett gult kök minns jag
  Kram

 5. Vad roligt att du blivit piggare. Planeringen är en stor del av nöjet. Själva hade vi siktet inställt på Bayonne i Biscyabukten. Jag är rädd för att det brinner inne, på på grund av nya bilen. Vi får vänta och se för en gångs skull.
  Kram

  1. Tack, det är jätteskönt att det äntligen vänt! Ni får väl ta en höstresa dit istället för att åka tidigt som tidigare då kanske ni fått nya bilen. Men inget ont som inte har nåt gott med sig – nu hinner ni ju med Skottland i försommarskrud i stället 😀
   Kram

  1. Gessle håller fortfarande, då har ni nåt roligt att se fram emot. Sommar i Sverige är inte det sämsta, ni får ju det bästa av två världar
   Kram

 6. Typiskt friskhetstecken när man känner lust och orkar börja planera årets resor. Redan på planeringsstadiet påbörjas resan som bara blir bättre och bättre ju närmare man kommer avresedagen. Visualiseringen är i likhet med flera idrotter en viktig del i resandet. Jag tycker att det känns skönt att till viss del känna igen sig när man kommer fram och har en inre bild om vad som väntas.

  1. Det känns härligt när lusten är tillbaka. Kikar en del på google street-wiev, då får jag en bild av hur resmålet ser ut. Visst är det skönt att ibland känna igen sig. En blandning mellan nytt och bekant är nog det ultimata.

 7. Vad skönt att du mår bättre, och kul med lite planering! Frankrike gillar vi mycket. Tarragona tyckte vi också var en väldigt trevlig stad!

  1. Tack! Det är alltid roligt att planera och se efteråt hur annorlunda det blev 🙂 Tarragona och den kuststräckan ska bli kul att upptäcka (om vi kommer dit)

  1. Planeringen är halva nöjet och jag berättar gärna om besöket hos Monet när vi ses senare under sommaren 🙂
   Kram

 8. Så skönt att du är på bättringsvägen! Kanske det kan bli en liten tur genom det fagra Languedoc. Där finns många fina platser att se och god mat att äta. Pezenas som är full med brocantes, loppmarknader kanske…

  1. Tack! På hemvägen blir det alldeles säkert ett stopp där nånstans. Det är ett härligt område och jag stortrivs i den regionen. Skulle jag nånsin emigrera skulle Laungedoc-området bli min nya bostadsort 🙂

Kommentarer är stängda.