Rom dag nummer två

I natt har vi vaknat flera gånger av att det både regnat och åskat. När det väl lugnade ner sig, ringde klockan eftersom vi hade förbokat en rundtur i Vatikanstaten och skulle vara på plats senast 8.45. Vi bokade ”gå före i kön” på Viator.com Efter en bra hotellfrukost gav vi oss av till fots. 100 meter från hotellet öppnade sig himmelens alla portar och regnet vräkte ner! Vi funderade på att gå tillbaka, men eftersom vi redan var blöta gick vi.Det tog lite drygt 50 minuter från hotellet,  till Vatikanen.

Väl på plats hittade vi vår guide på Enjoy Roms kontor. Vi gick före de kvarterslånga köerna och kom in i Vatikanmuseerna och under tak. Det fanns många statyer att titta på. Michelangelo var välrepresenterad liksom Brunello, Rafael mfl. 

I Sixstinska Kapellet fick vi inte fotografera. Det var mäktigt att se alla målningar. Det tog 4,5 år att färdigställa alla målningar i kapellet. 

I Petetskyrkan kände jag mej liten. Valven och mittskeppet var gigantiskt stort. Även här fanns det massor att titta på.

Efter den tre timmar långa turen kom vi ut, torra och möttes av strålande sol. Vi gick en lite bit mot vårt hotell och hittade en Pizzeria. Jag valde spagetti Carbonara och Göran lasagne. Båda rätterna var mycket goda. 

En kort vilostund på Hotellet sedan bar det av mot Villa Borgheses vackra park. Så skönt att strosa bland cypress och pinjeer med gräs under fötterna 


8 reaktioner på ”Rom dag nummer två

  1. Ni ser ut att ha det riktigt mysigt i Rom Visst är det en härlig stad att upptäcka när det finns något att titta på vart man än går. Perfekt läge på hotellet verkar ni ha.
    Kram

    1. Vi har ett superläge vad gäller hotellet. Går kanske inte att få så mycket bättre. Enkelt men trivsamt och sköna sängar.Ett par sköna skor så tar man sig fram över de knaggliga kullerstensgatorna
      Kram

Kommentarer är stängda.