Rom dag ett

  • Vi lämnade Tranås strax före halv sex i morse. Vi hade bra flyt till Göteborg och Landvetters flygplats. Det flöt på med incheckning och säkerhetskontroll och vi åt lite frukost innan det var dags för att boarda. Vi kom iväg på utsatt tid och vi hade rejäl medvind så vi landade en halvtimme före vi skulle. Men sen tog det lite stopp. Vi fick vänta nästan en och en halv timme innan vår förbokade transfer tog oss in till stan, eftersom ett par son skulle samåka hade strul med sitt incheckade bagage. Sen for vi in till Rom. I störtregn. Det var som vanligt enormt rörligt på gatorna men när vi checkat in på Hotell Caprice så hade regnet upphört. Då tog vi på oss sköna skor och gav oss iväg. 
    10 meter från hotellet trodde vi först att vi gått vilse men med lite bra magkänsla så hamnade vi överst på Spanska Trappan. Uppehållsväder och mycket turister.  Sedan flanerade vi på Fina Gatan där det mesta är alldeles för dyrt för mej 
    Sedan virrade vi runt lite i gränderna och hittade Trattoria Est!Est!!Est!! Där köpte vi en otroligt god pizza ned tryffel och champinjonkräm och drack av deras vin med samma namn. Till dessert blev det en Tiramisu 
    Nu hoppar vi i säng för att ladda inför morgondagen, som är en annan dag

7 reaktioner till “Rom dag ett

  1. Vi var Italien sju år i rad. Det är ett av de länder som lockar minst på mig. Deras genom åren värdelösa kaffemaskiner, dåligt wifi, de kan inte prata – de skriker, min italienska högtryckstvätt med mera, med mera. Det är vad jag tycker. Bry er inte om mig utan ha jättetreligt. Kram

Kommentarer är stängda.