Morgonens franskaträning 

Jag har ju börjat lära mej det vackra, men komplicerade språket franska. Jag har en mycket inspirerande lärare via Skype, Johanna. Jag får mina lektioner vid köksbordet och hon sitter hemma hos sig. Perfekt, eller parfait som det heter på franska. 

Skärmdump från Johannas hemsida johannakmardfranska.se 

Jag har också hittat ett par bra appar som passar mig. Det är dels en språkapp, Lära Franska dels en radioapp Tunein där jag kan lyssna på franska radio 

 Hösten och vintern är ju en perfekt årstid att lära sig något nytt. Ja försöker träna på orden någon liten stund nästan varje dag. ‘A bientôt    

4 reaktioner till “Morgonens franskaträning 

 1. Både du och jag kan ganska många franska ord…. kostym, paraply, parasoll, sandal, uniform, frisyr, frisör,
  champagne, dessert, assiett, butelj, karaff, maräng, applåd, debut, kuliss, maskerad, operett,
  affisch, annons, jargong, journalist, redaktör, roman och några tusen till.
  Men vad hjälper det när man inte kan uttala dem. Det kan du säkert inom kort.
  Kram & Lycka till

  1. Uttal är lite knepigt men det ska nog gå. Jag försöker lyssna på fransk radio, det lär jag mej en hel del på. Så om flera miljoner kan prata franska så ska jag med klara det
   Hättekram

 2. Franska är ett fint språk och jag skulle gärna lära mig mer! (Läste fyra år i skolan men kan mest ord och fraser, inte hela meningar …;)) Uttalet är nog det lättaste för mig (kanske för att de skorrande r:en passar en skåning bra?), men det ska ju finnas nåt innehåll i det man säger också, haha. Lycka till med studierna!

  1. Tackar. Kan jag klara av att beställa nåt gott på restaurang, kanske byta lite fraser om vädret så är jag nöjd. Att hamna på en lite högre nivå än; Etachel’e me träch’e i v’eboa – Då blir det bra 😊

Kommentarer är stängda.